Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Να ανακληθεί η απόλυση στο «Casalingo»

Την άμεση επαναπρόσληψη της Ντενίζ Πλατυπόδη, μητέρας δύο παιδιών, που δούλευε στο ταχυφαγείο «Casalingo» στη Ζάκυνθο απαίτησε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας προς τον εργοδότη.

Οπως επισημαίνουν συνδικαλιστές, ο τελευταίος αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει ισχυριζόμενος πως η εργαζόμενη τον πρόσβαλε μπροστά στο προσωπικό λέγοντάς του πως τον αγνοεί. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, που χαρακτηρίζει παράνομη την απόλυση, η υπάλληλος «εργαζόταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αμοιβή κάτω της οικείας ΣΣΕ, 10ωρο, απασχόληση σε όλα τα "πόστα" και delivery, χωρίς άδεια, επιδόματα αδείας, ρεπό. Παρά το γεγονός ότι το Σωματείο είχε ζητήσει η εργαζόμενη να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η επιχείρηση συνεχίζει να παρανομεί πετώντας την στο δρόμο».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Είναι γελασμένη, η εργοδοσία του καταστήματος, αν πιστεύει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στις απολύσεις και τις κάθε είδους μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο, αλλά και όλο το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου, να συμπαρασταθούν στην συναδέλφισσα και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν για την επαναπρόσληψή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ