Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

Επίκαιρη Ερώτηση για την κλήση σε απολογία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως στις 7 Γενάρη πέντε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κλήθηκαν σε απολογία από το «2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, το οποίο «είναι αρμόδιο για την πρόληψη και την καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Αναλυτικά, στην Επίκαιρη Ερώτηση σημειώνεται:

«Στο "2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος" της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν πέντε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου από τα πολυκαταστήματα "ΤΖΑΜΠΟ".

Πρόκειται για σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μετά το 2002. Αναγορεύει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε ύψιστο θέμα ασφάλειας του κράτους και τη συνδικαλιστική δράση σε εχθρό της δημοκρατίας. Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα δομή ασφάλειας της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα υπαχθεί στην υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος θα μπορούν να διώκονται σαν να είναι μέλη σπείρας εγκληματιών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σα συνέχεια της γνωστής εγκυκλίου του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που συνεχίζει να αποτελεί βασικό έγγραφο στις δικογραφίες που έχουν ανοίξει για το "ΤΖΑΜΠΟ" και που κατονομάζει ως έγκλημα τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την κυβέρνηση ποια θέση παίρνει για τη σοβαρή αυτή υπόθεση και τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και να αποσυρθεί η εγκύκλιος Σανιδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ