Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Τηλεφωνικές ... παρεμβολές από την αστυνομία

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Τα πρώτα τηλέφωνα στην Πελοπόννησο άρχισαν να «πέφτουν» από την αστυνομία, με προφανή στόχο να τρομοκρατηθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και να αποτραβηχτούν από τις κινητοποιήσεις. Προχτές, αστυνομικός του Τμήματος Νεμέας τηλεφώνησε σε αγροτοσυνδικαλιστή και στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή και του ζήτησε να του δώσει πληροφορίες για την προγραμματισμένη, για χτες, συγκέντρωση αγροτών, από τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, αφού καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών, σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κόμματός μας ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλα τα μέσα, ακόμα και την αστυνομία, έχει ένα και μόνο στόχο: Να αποπροσανατολίσει, να τρομοκρατήσει και να εγκλωβίσει την αγροτιά και, σε κάθε περίπτωση, να αποτραβήξει τη συζήτηση από την υποχρέωση που η ίδια έχει να αναζητήσει και να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα αποσπάσει τη συναίνεση των αγροτών στο προαποφασισμένο πρόγραμμά της, στην εφαρμογή των αντιλαϊκών προβλέψεων της ευρωενωσιακής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δηλαδή στο ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών, στη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοτσιφλικάδων και πολυεθνικών του κλάδου των τροφίμων». Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Το ΚΚΕ, τα μέλη του και οι φίλοι του, στηρίζουν συνειδητά και όχι ευκαιριακά τον αγώνα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το ΚΚΕ είναι δεμένο με την πάλη του λαού συνολικά. Ηταν, είναι και θα είναι μπροστάρης σε κάθε κινητοποίηση και μορφή πάλης που επιλέγουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να είναι ενιαίος με εκείνον των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, που δεν έχουν μόνο τον ίδιο αντίπαλο, το κεφάλαιο και την πολιτική του, αλλά και κοινό συμφέρον να τον αντιπαλέψουν, να τον τρομοκρατήσουν και στην πορεία να τον νικήσουν και να τον ανατρέψουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ