Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόδρομος η συσπείρωση και κλιμάκωση της πάλης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τις δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του προέδρου της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει:

«Η εφαρμογή του νέου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση οδηγεί στην οριστική εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γι' αυτό δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά της και συκοφαντεί τον αγώνα της. Μ' αυτό το μοντέλο συμφωνεί και η ΝΔ. Η θέση της κατά των μπλόκων αποτελεί στήριξη της κυβερνητικής αδιαλλαξίας.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι θεσμικές παρεμβάσεις, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής που οδήγησε στον αφανισμό της λιπασματοβιομηχανίας στη χώρα μας, στο κλείσιμο των δύο από τα πέντε εργοστάσια ζάχαρης και των μεταποιητικών μονάδων καπνού, στη συρρίκνωση της σποροπαραγωγής, στις αυξημένες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε, στην αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολουμένων. Πρόκειται για ταχύτερη προώθηση της ευρωενωσιακής αντιαγροτικής πολιτικής που δίνει προοπτική στους μεγαλέμπορους μεσάζοντες, στους εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και μεγαλοαγρότες, μέσα από την καταστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών.

Η δομή που θέλει να επιβάλει στο αγροτικό κίνημα αποτελεί ανοιχτή και ωμή παρέμβαση προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μεγαλοαγροτών.

Μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι η συσπείρωσή της και η κλιμάκωση της πάλης της. Η ανάπτυξη της συμμαχίας της με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ