Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ψωμί» του εργαζόμενου ο ιδρώτας του αγρότη

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο αγώνας των φτωχομεσαίων αγροτών μας αφορά όλους, αφού ο ιδρώτας του αγρότη είναι το "ψωμί" του κάθε εργαζόμενου.

Σήμερα κινδυνεύει και ο τελευταίος αγρότης να ξεκληριστεί από τις ευρωενωσιακές πολιτικές που υλοποιούν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του τόπου. Η αγρότισσα, η πιο ξεχασμένη γυναίκα της χώρας μας, είναι το πρώτο θύμα που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες αυτών των πολιτικών.

Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη ποινικοποίηση του αγώνα τους πριν καλά - καλά ξεκινήσει, από τους εισαγγελείς που ερευνούν για παρακώλυση κυκλοφορίας και παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης αγαθών. Στην ίδια ρότα κινούνται κυβέρνηση και ΕΕ.

Η ΟΓΕ και οι σύλλογοί της σε όλη την Ελλάδα ανέκαθεν στήριξαν και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των αγροτισσών της χώρας και συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους. Οι αγρότες, για μια ακόμη φορά, κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνεπών αγροτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ