Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στόχος το κοινό αγωνιστικό μέτωπο

Ενα ακόμα μπλόκο με τρακτέρ, στον παλιό εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου

MotionTeam

Με ένταση των προσπαθειών για να γίνει πράξη το κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των αγροτών που βρίσκονται σε όλα τα μπλόκα της χώρας, απαντάει το Μπλόκο της Νίκαιας στην κυβερνητική αδιαλλαξία έναντι των αγροτικών αιτημάτων, καθώς και στην συκοφαντική κυβερνητική επίθεση εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών. Να υπενθυμίσουμε ότι το μπλόκο της Νίκαιας έχει απευθύνει κάλεσμα για ενωτική δράση όλων των μπλόκων που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

1ον: Στην απόρριψη του προσχηματικού «διαλόγου» στον οποίο καλεί η κυβέρνηση.

2ον: Στην απαίτηση να καταργηθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».

3ον: Στην ενιαιοποίηση της διεκδίκησης, με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων.

Το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνεται - και το οποίο αφορά στο σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών και των αγροτικών περιφερειών της χώρας, καθώς και το σύνολο των καλλιεργειών - αποτελείται από 6 σημεία που είναι:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
  • Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.

Η προχτεσινή πετυχημένη αγωνιστική παρουσία εκατοντάδων αγροτών έξω από το Ζάππειο, ως καταγγελία του διαλόγου - απάτη, έστειλε το μήνυμα ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να μπουν στο λούκι ενός προσχηματικού διαλόγου με την κυβέρνηση. Κι αυτό το μήνυμα δεν έχει αποδέκτη μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ που τάσσεται κατά των μπλόκων καθώς όσους τυχόν θα ήθελαν, ή θα σπρώχνονταν να παίξουν το ρόλο του υπονομευτή του αγώνα της αγροτιάς.

Χτες στη Θεσσαλία στήθηκε ένα ακόμα μπλόκο με τρακτέρ, στον παλιό εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου, ενώ άλλο ένα μπλόκο έγινε προχτές στην γέφυρα Ερμήτσας Αιτωλοακαρνανίας, από αγροτοκτηνοτρόφους του νομού.

Ταυτόχρονα, στήνονται νέα μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας και ενισχύονται με πρόσθετα τρακτέρ τα παλιά. Για να σταλεί το μήνυμα της ανυποχώρητης αγωνιστικής δράσης των αγροτών, που δηλώνουν, καθαρά και ξάστερα, ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τα μπλόκα αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Χτες το πρωί το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε με πούλμαν αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕ, Δημοσίου κ.ά. εκφράζοντας τη συμπαράτασή τους στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Χτες το μεσημέρι, προχωρώντας σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, εκπρόσωποι της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κατέθεσαν στην εισαγγελία Βόλου μήνυση εναντίον των μπλόκων που βρίσκονται στην Εθνική Οδό υποστηρίζοντας ότι ζημιώνονται από το κλείσιμο των δρόμων. Η ενέργεια αυτή κινείται στη γενικότερη κατεύθυνση που προωθεί η κυβέρνηση, να φέρει τους αγωνιζόμενους αγρότες αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες. Αλλωστε, η κίνηση προς τη Μαγνησία διεξαγόταν όλες τις μέρες κανονικά μέσω των παράδρομων της Εθνικής οδού, επομένως, δεν μπορούν οι ξενοδόχοι να ισχυρίζονται ότι η οικονομική ζημιά που μπορεί να υφίστανται οφείλεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Και να υπενθυμίσουμε ότι η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, είναι αυτή που κάθε φορά που οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, πρωταγωνιστούν σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ