Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οργανωμένο σχέδιο για την υπονόμευση του αγώνα

Σύσκεψη χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο

Οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης, υπονόμευσης και καταστολής του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς εκπόνησε χτες το Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Τα «σενάρια» που διέρρεαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι μετά το τέλος του στημένου «κοινωνικού διαλόγου» η κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, επιβεβαιώθηκαν χτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να εντείνει τη χυδαία προπαγάνδα, επιδιώκοντας δημιουργήσει εντυπώσεις, να συκοφαντήσει, να διαιρέσει την αγροτιά και να αποτρέψει τον αγωνιστικό συντονισμό της.

Οπως αποφασίστηκε χτες, η κυβέρνηση, παρά την εκφρασμένη θέση της ΝΔ ενάντια στα μπλόκα, θα «κατηγορήσει το ΚΚΕ και τη ΝΔ σαν υποκινητές των αγροτικών κινητοποιήσεων».

Επιδιώκει μ' αυτόν τον τρόπο να καλλιεργήσει άθλιους συνειρμούς σε βάρος του ΚΚΕ, το οποίο, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση ξεζουμίζει τα δικαιώματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, στέκεται με συνέπεια στο πλευρό της. «Ηρθε η ώρα να μπούμε σε ευθεία αντιπαράθεση» συμφώνησαν ακόμα τα κυβερνητικά στελέχη, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε ένα ευρώ» στους αγρότες!

Για την επίτευξη των αντιδραστικών σχεδιασμών, αποφασίστηκε να επιστρατευθούν και οι εισαγγελείς, οι οποίοι θα «αξιοποιηθούν» για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων. Προκειμένου μάλιστα να μη χαλάσει το γκεμπελικής έμπνευσης σχέδιο της κυβέρνησης, συμφωνήθηκε τα κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται δήθεν «κατά των κατασταλτικών μέτρων» και να αφήσουν τη «βρώμικη δουλειά» στους εισαγγελείς. «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν έχουν να κάνουν με την κυβέρνηση», είναι το «σλόγκαν» που θα χρησιμοποιείται στο εξής.

Στην κυβερνητική επιχείρηση υπονόμευσης των αγώνων της αγροτιάς, η κυβέρνηση αναζητά και «Δούρειους ίππους» μέσα στα μπλόκα, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι έχει διαβεβαιώσεις πως υπάρχει «μπλόκο που θα σπάσει» γρήγορα.

Γενικευμένη επίθεση

Μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένων λαϊκών κινητοποιήσεων απέναντι στις αντιδραστικές ανατροπές, σύσσωμος ο κυβερνητικός μηχανισμός στράφηκε και χτες εναντία στους αγωνιζόμενους αγρότες, στέλνοντας αυταρχικά μηνύματα σε όσους αντιστέκονται.

Από το Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όπου συμμετείχε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε δηλώσεις του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, υποστήριξε ότι «είναι δύσκολη η επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί».

Ο Γ. Παπανδρέου σκόπιμα απέφυγε να αναφερθεί στα δίκαια αιτήματα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και απηύθυνε πρόσκληση να συμμετέχουν στο στημένο «διάλογο» και «να αξιοποιήσουν το δυναμισμό τους για την ανατροπή αυτού του συστήματος και να γίνει η χώρα πιο παραγωγική». Να υποταχθούν δηλαδή, να σπάσουν τα μπλόκα και να δεχτούν το ξεκλήρισμά τους.

Την ίδια στιγμή, από την Αθήνα η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ξεκαθάρισε ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές. Δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ανταπόκρισης». Από την πλευρά του, ο υφυπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Σπ. Βούγιας, στον ίδιο σταθμό, ανέφερε «δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση, νομίζω πως αυτή την βδομάδα θα κριθούμε όλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ