Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Αντιδράσεις για τη συρρίκνωση της Εφορίας

Την αντίθεσή τους με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «αναδιοργάνωση των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών» εκφράζουν οι κάτοικοι της Καρύστου, που θίγονται άμεσα από τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Η Εφορία της πόλης τους - όπως και πολλές άλλες σε διάφορες περιοχές της χώρας - υποβαθμίζεται σε Β' Τάξης. Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, ενώ ανακοίνωση - καταγγελία των μεθοδεύσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε και η ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Η συρρίκνωση των λειτουργιών της Εφορίας της Καρύστου και η μείωση του προσωπικού της - σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΒ - έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, μια και ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων της σημαίνει ότι για τις συναλλαγές (ΦΠΑ, μεταβιβάσεις κλπ.), οι πολίτες της περιοχής θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν πολλά χιλιόμετρα μακριά, στην Κύμη, με οικονομικό κόστος και χάσιμο χρόνου. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η υποβάθμιση της Εφορίας σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση όλης της περιοχής της Καρύστου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου κρίνει αδιανόητη τη συναίνεση στην περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση της περιοχής, την ταλαιπωρία των πολιτών και την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνσή τους, καθώς μια οποιαδήποτε συναλλαγή θα σημαίνει αναγκαστική μετάβαση στην Κύμη ή τη Χαλκίδα, δηλαδή διαδρομή πάνω από 250 χιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ