Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προκλητική ανευθυνότητα της κυβέρνησης
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα μολυσμένα κρέατα

Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Γεωργίας κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Στο στόχαστρο είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το τεράστιο πρόβλημα, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, το ζωικό κεφάλαιο και την κτηνοτροφία της χώρας μας, καθώς και η υποτέλεια των κυβερνώντων στα συμφέροντα των μονοπωλίων παραγωγής ζωοτροφών και κρέατος. Η Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Με προκλητική ανευθυνότητα η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι τα βοοειδή και τα διακινούμενα βοδινά κρέατα στη χώρα μας είναι ασφαλή και υγιεινά για τη δημόσια υγεία, όταν δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενοι έλεγχοι τόσο στην προέλευση και ταυτοποίηση των βοοειδών όσο και στις διακινούμενες ποσότητες βοδινών κρεάτων.

Σε όλους όμως είναι γνωστό ότι μεγάλες ποσότητες βοδινού κρέατος και σημαντικός αριθμός βοοειδών εισάγονται στη χώρα μας από τη Γαλλία, στην οποία το πρόβλημα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βρίσκεται σε έξαρση.

Καθησυχάζοντας αβάσιμα την κοινή γνώμη η κυβέρνηση και επιβεβαιώνοντας την υποτέλειά της στα συμφέροντα των μονοπωλίων παραγωγής ζωοτροφών και κρέατος, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά αρκείται στα ημίμετρα της ΕΕ. Δεν παίρνει κανένα μέτρο ανάπτυξης της εγχώριας οικογενειακού χαρακτήρα κτηνοτροφίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας από τα ζωοκομικά προϊόντα της ΕΕ, αλλά και από τα ανθυγιεινά συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Γεωργίας γιατί συγκαλύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, το ζωικό κεφάλαιο και την κτηνοτροφία της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ