Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Επιχειρούν να συγκαλύψουν το πρόβλημα
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα... μέτρα αντιμετώπισης των «τρελών αγελάδων»
  • Μόνο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, που προτείνει το ΚΚΕ, είναι δυνατή η ανάπτυξη της εγχώριας κτηνοτροφίας με κριτήρια τις διατροφικές ανάγκες του λαού και την προστασία της δημόσιας υγείας

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και ο εφησυχασμός των καταναλωτών είναι ο απώτερος στόχος ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης με τα μέτρα που υποτίθεται πως πάρθηκαν για να αντιμετωπιστεί το θέμα της καταλληλότητας των κρεάτων που διακινούνται στη χώρα μας. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και του ζωικού κεφαλαίου της χώρας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Τα λεγόμενα μέτρα που εξάγγειλε η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση για το πρόβλημα των τρελών αγελάδων δεν αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, αλλά στη συγκάλυψη του τεράστιου προβλήματος, στον εφησυχασμό και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Και αυτό, γιατί δε θα ελεγχθούν τα κρέατα και τα βοοειδή που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας πριν από την εξαγγελία των μέτρων. Δεν απαγορεύτηκε η εισαγωγή όλων των ειδών βοδινού κρέατος από τη Γαλλία. Η απαγόρευση των κρεατάλευρων έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα επανεξεταστεί, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για να υλοποιηθούν και οι ελάχιστοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που εξαγγέλθηκαν, όπως των βοοειδών υψηλού κινδύνου άνω των 30 μηνών.

Με τα μέτρα αυτά κυβέρνηση και ΕΕ αποδείχνουν για άλλη μια φορά ότι είναι υπηρέτες των αδίστακτων συμφερόντων των πολυεθνικών που παράγουν ζωοτροφές, αλλά και των μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών επιχειρηματικών μονάδων παραγωγής κρέατος. Αποδείχνουν, επίσης, ότι όσο το κέρδος θα αποτελεί μοναδικό κριτήριο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, τα τρόφιμα θα είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τα οποιαδήποτε μέτρα "στάχτη στα μάτια" των καταναλωτών.

Τα τεράστια προβλήματα των ανθυγιεινών και επικίνδυνων τροφίμων, που δεν είναι αποσπασματικά και προσωρινά, αλλά μόνιμα, αναδείχνουν τη ρεαλιστικότητα της πρότασης του ΚΚΕ για ανάπτυξη της εγχώριας κτηνοτροφίας στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με κριτήρια την εξασφάλιση των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία και τους καταναλωτές να πάρουν στα χέρια τους το σοβαρό πρόβλημα της καταλληλότητας των τροφίμων. Να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος, το οποίο, εκτός από μέτρα αποτελεσματικών ελέγχων, θα διεκδικήσει βασικά κριτήρια παραγωγής των τροφίμων να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και των λαϊκών συμφερόντων και όχι το κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ