Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανυπακοή στην αντιλαϊκή νομιμότητα

-- Για τα μπλόκα έγιναν μηνυτήριες αναφορές για να εφαρμοστεί ο νόμος από τους ξενοδόχους. Εσείς λέτε δε σεβόμαστε τίποτα, σήμερα είπατε να απεργήσουν και οι εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται. Τι έχετε να πείτε σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου, την τήρηση της νομιμότητας;

-- Κοιτάξτε να δείτε, στην Ελλάδα υπάρχει η νομιμότητα της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Το Σύμφωνο Σταθερότητας νομιμότατο είναι. Τώρα μην πούμε γιατί δεν το συζητήσαμε στη Βουλή πριν ψηφιστεί, κλπ., γιατί αυτά είναι αστεία πράγματα, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε να έρθει να συζητηθεί όχι στην Επιτροπή, αλλά στην Ολομέλεια στη Βουλή.

Ωραία, και εμείς θέλουμε να συζητούνται - για να το ξεκαθαρίσουμε - και έχουμε βάλει θέμα, πριν φεύγει η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και πηγαίνει όχι μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Κομισιόν, να το συζητάμε, γιατί αυτά βοηθάνε την ενημέρωση του λαού κλπ., δεν είμαστε αντίθετοι, και έχει απορριφθεί η πρότασή μας.

Αλλο πράγμα αυτό και άλλο να πιστεύουμε ότι εάν γινόταν η συνάντηση του πρωθυπουργού ένα μήνα πριν και συζητιόταν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, θα ήταν άλλο το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Υπάρχει αυτή η νομιμότητα, είναι όμως αντιλαϊκή.

Εμείς παλεύουμε είτε να αλλάζουν οι συσχετισμοί και να αλλάζουν οι νόμοι και να είναι υπέρ του λαού, είτε όταν οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν τους νόμους στην πράξη ο λαός να ακυρώνει νόμους. Τι να κάνουμε δηλαδή τώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ