Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οποία έκπληξις!...

Ηρθε και η ώρα της ...έκπληξης για τις ηγεσίες που αποτελούν την πλειοψηφία της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Εκπληξη πρώτη: Την εκφράζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο σχετικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Και θυμίζει απόσπασμα των λόγων του υπουργού, ότι «δηλώνουμε ρητά και απερίφραστα πως δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε και να προκαταλάβουμε κανέναν. Οποιο μέτρο η κυβέρνηση πάρει, αυτό θα προκύψει από τον οργανωμένο διάλογο».

Παρ' όλα αυτά, η ΓΣΕΒΕΕ επιμένει να συμμετέχει ακόμη στην επιτροπή για το Ασφαλιστικό και ζητά διευκρινιστική συνάντηση με τον υπουργό για να δει αν θα συνεχίσει.

Το μόνο που δε θυμάται, είναι οι παρεμβάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, που επισήμαινε λίγες μέρες πριν: «Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" και παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε».

Η Συντονιστική Επιτροπή δεν αισθάνεται έκπληξη, είχε προειδοποιήσει και προχωρά στις 10 του Φλεβάρη με την πανελλαδική απεργία των ΕΒΕ μαζί με τους εργάτες με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ