Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠ. ΚΙ ΜΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ζητάει μεγαλύτερους συμβιβασμούς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Για ψευδείς δηλώσεις κατηγόρησε χτες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επειδή ο τελευταίος «ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας προσέγγισε τις τουρκικές προτάσεις για τη διακυβέρνηση». Σήμερα θα ενημερωθεί το Εθνικό Συμβούλιο ενδελεχώς από τον Δ. Χριστόφια, επί των εξελίξεων που αφορούν στο Κυπριακό και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων.

Την ίδια στιγμή, μετά το ταξίδι του στην Κύπρο, ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται συνέχεια των προσπαθειών και επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι θα απαιτηθεί «μεγαλύτερο θάρρος, συμβιβασμός και δέσμευση».

Ο Μ. Ταλάτ βρίσκεται από χτες στις Βρυξέλλες όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ, ενώ κατηγόρησε τον Δ. Χριστόφια, ως «αμαρτωλό», που είπε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, το 2004, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν είναι στις διαπραγματεύσεις για να βοηθήσει σε ένα «διαζύγιο» μεταξύ τουρκοκυπριακής και ελληνοκυπριακής πλευράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ