Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ενισχυμένη πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις

Οι ταξικές δυνάμεις κατέλαβαν τις 8 από τις 9 έδρες της νέας Διοίκησης

Στο τιμόνι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας επανεκλέχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στο 23ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που έγινε το περασμένο Σάββατο αυξάνοντας τις έδρες και καταλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Διοίκηση. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 29 έγκυρων ψήφων, η «Ταξική Συνεργασία» έλαβε 23 ψήφους και εκλέγει 8 (από 6 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες) εκπροσώπους στην 9μελή διοίκηση, η «Εργατική Ενότητα» (ΣΥΝ) πήρε 4 ψήφους και λαμβάνει 1 έδρα (από 2). Από μία ψήφο χωρίς να εκλέξουν κανέναν εκπρόσωπο στη νέα διοίκηση έλαβαν ο Γ. Βουκελάτος (ανεξάρτητος) και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων» (ΝΑΡ). Για την ΓΣΕΕ, η «Ταξική Συνεργασία» πήρε 22 ψήφους και 1 έδρα, ενώ οι άλλες παρατάξεις δεν εκλέγουν αντιπρόσωπο.

Το παραπάνω αποτέλεσμα αποτελεί αναγνώριση της πλούσιας αγωνιστικής δράσης που ανέπτυξε τα προηγούμενα 3 χρόνια το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας σε ταξική κατεύθυνση με γνώμονα και κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αξιοποιώντας κάθε μέσο και μορφή πάλης, παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε εργατικό λαϊκό ζήτημα, όπως ήταν, π.χ., το κλείσιμο - μεταφορά της βιοτεχνίας «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ» και το πέταγμα στο δρόμο των εργαζομένων, η προσπάθεια μετατροπής των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης στο ΚΔΑΠ Βόνιτσας, η ανάκληση των απολύσεων και της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων στην «ΠΡΟΦΙΛ ΑΕ», η συμπαράσταση στους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ και stage υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Αγωνιστική δράση προβολής και διεκδίκησης άλλων εργατικών λαϊκών αναγκών, όπως η ανέγερση εργατικών κατοικιών και νέου νοσοκομείου, κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση των διοδίων στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας κ.ά.

Το παραπάνω θετικό για την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού και της δράσης των εργαζομένων αποτέλεσμα, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, απέναντι στη θύελλα των νέων αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, συνοδεύτηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων για συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 24 Φλεβάρη με το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα την ανοχή και συναίνεση στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ