Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Απεργούν για το δικαίωμα στη δουλειά

Σταθερή εργασία διεκδικούν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι

Συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή οι σχεδόν 300 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν για χρόνια με αυτό το καθεστώς και πρόσφατα η δημοτική αρχή (ΝΔ) ανακοίνωσε ότι με την επόμενη λήξη των συμβάσεών τους θα απολυθούν. Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η δημοτική αρχή ευθυγραμμισμένη με τις αντιλαϊκές πολιτικές που συναποφασίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ΕΕ, αφού ξεζούμισε τόσα χρόνια τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και άλλες υπηρεσίες, τώρα τους πετάει στο δρόμο. Αναιρεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που και η ίδια ψήφισε ένα μήνα πριν, για να τους αντικαταστήσει με άλλους εργαζόμενους, με 8μηνες συμβάσεις». Και πιο κάτω τονίζει ότι «η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, η μείωση των μισθών και συντάξεων, η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλα, αποτελούν το ενιαίο αντιδραστικό πλαίσιο για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια, ανατρέποντας και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου που απολύονται, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, «τα δημιουργεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ανάπτυξη, αντιμονοπωλιακή, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και σε όφελός τους». Να αγωνιστούν για: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς προϋποθέσεις και άλλα.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί «σωματεία και συνδικάτα σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους του Δήμου Μεταμόρφωσης, έτσι ώστε να ματαιώσουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ