Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μπαράζ κινδυνολογίας ... και νέα μέτρα!

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είπε σε χτεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας

Οξύνει το μπαράζ της κινδυνολογίας η κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων την ίδια ώρα που δεν τολμά ούτε να «ακουμπήσει» τους μπαταχτσήδες των ασφαλιστικών ταμείων οι οποίοι παράνομα παρακρατούν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Χτες το υπουργείο Εργασίας, τροφοδοτώντας το κλίμα αυτό, αξιοποίησε την οικονομική δυσπραγία του ΟΑΕΕ, ο οποίος ζήτησε την πρόωρη εκταμίευση 220 εκατομμυρίων ευρώ για να καταβάλει τις συντάξεις και τα δώρα του Πάσχα, με τον Α. Λοβέρδο να δηλώνει ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διασωθεί η σύνταξη του ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ...». Βέβαια, την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι το «πρόβλημα» δεν είναι άμεσο, αλλά θα εμφανιστεί στα μέσα του 2010.

Αυτά, όταν ο ίδιος θεωρεί ότι είναι «δεδομένη η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών λόγω του Προγράμματος Σταθερότητας να στέρξει...», δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταδικάσει το δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο ταμείο της χώρας σε οικονομική ασφυξία. Και αυτό όταν πάνω από 180.000 συνταξιούχοι του Ταμείου σε σύνολο 310.000 λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 600 ευρώ(!) και όταν η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι τα 66,5 έτη. Ποιοι λοιπόν καταδικάζουν σε οικονομικό αφανισμό τα Ταμεία; Οχι πάντως οι συνταξιούχοι των 400 και 500 ευρώ.

Αντί όμως η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, σπεύδει να αξιοποιήσει το κλίμα απειλώντας και με νέα μέτρα. Ετσι ο Α. Λοβέρδος, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «Real Fm», απείλησε και με νέα αντιασφαλιστικά μέτρα - πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί - αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν αποδώσουν τα μέχρι τώρα μέτρα: «Αν όμως δεν αποδώσουν, τότε είναι ανοιχτά τα υπόλοιπα ενδεχόμενα...» είπε ο υπουργός, ενώ την ίδια στιγμή ομολόγησε ότι οι 250.000 επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Προεξοφλώντας την αποτυχία των διακηρύξεων που ο ίδιος έκανε πριν μερικές εβδομάδες για «πάταξη της εισφοροδιαφυγής» και αύξηση των εισπράξεων από εισφορές που έχουν βεβαιωθεί, αλλά δεν έχουν καταβληθεί, ο υπουργός δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να εισπράξουμε ή τουλάχιστον να προσδοκούμε ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα πάρουμε αυτές τις εισφορές γιατί η αγορά είναι σε συνθήκες ύφεσης». Σημειώνεται ότι σήμερα το ύψος αυτών των εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και όμως ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός σπεύδει να δώσει άλλοθι στους μπαταχτσήδες να μην πληρώσουν, ναρκοθετώντας ταυτόχρονα και τη δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ