Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ METKA - ΒΟΛΟΣ
Αύριο προχωρούν σε 24ωρη απεργία

Σε χτεσινή γενική συνέλευση αποφάσισαν να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι 190 εργαζόμενοι της επιχείρησης μεταλλοκατασκευών «ΜΕΤΚΑ», του ομίλου Μυτιληναίου, στο Βόλο, απαιτώντας να πάρει πίσω η εργοδοσία τις τρεις τρομοκρατικές απολύσεις που έκανε την περασμένη βδομάδα και να μη γίνει καμία άλλη. Την απόφαση αυτή πήραν σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, στην οποία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, έδωσαν το «παρών» κόντρα στην εργοδοτική προσπάθεια να εμποδίσει τη συμμετοχή τους, με εκβιασμούς, απειλές, ακόμα και υποχρεωτικές άδειες, αλλά και στην επιχείρηση υπονόμευσης της επιτυχίας της συνέλευσης από την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου της επιχείρησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που από το πρωί διέρρεε, ψευδώς, ότι δε θα υπάρχει απαρτία.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα σε όλο το Νομό Μαγνησίας με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μετά από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η στάση της εργοδοσίας όπως έχει αναδείξει και η πρωτοπόρα δράση των ταξικών δυνάμεων.

Από τα ξημερώματα, χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» κι άλλων ταξικών σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν δυναμική αγωνιστική παρέμβαση, με συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου καλώντας τους εργαζόμενους της «ΜΕΤΚΑ» να μην υποκύψουν στις απειλές και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση και ν' αντιδράσουν αποφασιστικά. Επίσης, το απόγευμα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους δρόμους του Βόλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις το πρωί της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του εργοστασίου, του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων. Οι τρεις απολυμένοι εργάτες στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη για την ανάδειξη των νέων οργάνων του εργοστασιακού σωματείου είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που μοιράστηκε στους εργαζόμενους, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Οι απολύσεις είχαν στόχο να σταματήσουν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης της περιοχής μας για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων». Στη συνέχεια αφού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη κερδοφορία της «ΜΕΤΚΑ» που, όπως σημειώνεται, ανέρχεται για τους πρώτους εννέα μήνες του 2009 σε 19,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ανεκτέλεστες υπογεγραμμένες συμβάσεις της φτάνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζεται ότι «έχοντας το πράσινο φως της κυβέρνησης για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, στραγγαλίζει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης». Καταλήγοντας η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ να κλείσουν τ' αυτιά τους και να μην υποκύψουν σε απειλές, εκβιασμούς, ψυχολογική βία της εργοδοσίας που στόχο έχει να κάμψει την αγωνιστική διάθεσή τους. Καλεί, επίσης, όλα τα συνδικάτα, όλη την εργατική τάξη, να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ, γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο προχωρούν σε γενική συνέλευση (2013-01-19 00:00:00.0)
Εμπόδισαν μειώσεις μισθών (2012-11-08 00:00:00.0)
Μηχανισμός ποδηγέτησης των εργατών (2011-12-23 00:00:00.0)
Να αξιοποιηθεί το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης (2011-04-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία (2011-03-19 00:00:00.0)
Να μην περάσουν οι εκβιασμοί της «ΜΕΤΚΑ» (2010-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ