Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Στην Εντατική νεαρός οικοδόμος

Τραυματίστηκε σοβαρά στις 10 Φλεβάρη το μεσημέρι στη Ρόδο ένας 23χρονος οικοδόμος αλβανικής καταγωγής, όταν έπεσε από τον δεύτερο όροφο (6,3 μέτρα) κτιρίου μαζί με το κομπρεσέρ με το οποίο εκτελούσε εργασίες στο στρατόπεδο της Καλάθου. Ο νεαρός εργάτης, Ομούρι Γκίσμετ, νοσηλεύεται εδώ και εφτά μέρες σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κανένας από την πλευρά της εργοδοσίας δεν πήγε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Είναι ενδεικτικό ότι ο νεαρός δούλευε ανειδίκευτος, ανασφάλιστος και ήταν χωρίς χαρτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εργολάβος στον οποίο εργαζόταν έφυγε εσπευσμένα μετά το δυστύχημα επικαλούμενος θάνατο της γυναίκας του στην Αλβανία.

Οπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις στη Ρόδο, τα εργατικά δυστυχήματα ιδιαίτερα σε γιαπιά και σε οικοδομικές εργασίες σε ξενοδοχεία είναι πολύ συχνό φαινόμενο, καθώς τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα, δεν υπάρχουν επιτροπές υγιεινής κι ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, ενώ αρκετές φορές τα ταξικά συνδικάτα έχουν σταματήσει εργασίες όπου δεν παίρνονταν τα απαραίτητα μέτρα. Το θέμα μπήκε χθες από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για συζήτηση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να απαιτήσουν τα σωματεία να πληρώσει η εργοδοσία για τα απαραίτητα μέτρα και να σταματήσουν η εντατικοποίηση, η μείωση προσωπικού, οι ελαστικές μορφές που επιβάλλονται στο όνομα της κρίσης.

Αντιπροσωπεία από τις ταξικές δυνάμεις στις Κατασκευές επισκέφτηκε το νεαρό εργάτη στο νοσοκομείο και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

  • Ενας ακόμα Πακιστανός εργάτης υπέστη σοβαρά κατάγματα το Σάββατο το πρωί όταν έπεσε από όροφο οικοδομής (οδός Στρ. Μακρυγιάννη και Μεσσηνίας, Γαλάτσι) και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας βρέθηκε στον τόπο του «ατυχήματος», όπου διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ