Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
Διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έκαναν χτες, στην Κοζάνη

Σε ολοήμερη κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, απαιτώντας να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007, από τους οποίους οι 600 θα απορροφηθούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για πάγωμα των προσλήψεων ήρθε να δώσει το πρόσχημα στη ΔΕΗ για να συνεχίσει το καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης των 4.000 εργαζομένων που απασχολεί μέσω εργολάβων, με δίμηνες και 8μηνες συμβάσεις και εντατικοποίησης της εργασίας για το μόνιμο προσωπικό.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΜΕ) στη ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η κωλυσιεργία της ΝΔ επί 3 χρόνια δεν είναι τυχαία. Είναι επιλογή ενός γενικευμένου σχεδίου στην κατεύθυνση αφαίρεσης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ θέλουν να τελειώνουν με τη μονιμότητα και να καθιερώσουν εξ ολοκλήρου τις ελαστικές σχέσεις εργασίας». Επίσης καταγγέλλει ως υποκριτική τη στάση της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ - ΔΑΚΕ, καθώς, όπως αναφέρει, στο έκτακτο ΔΣ του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αρνήθηκαν να κάνουν δεκτή την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» για άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 2007 και 2008, διεκδίκηση συνολικά 5.000 προσλήψεων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και παράλληλα κατάργηση του δουλεμπορίου. Προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μόνο σε μια ΔΕΗ που θα ανήκει 100% στο Δημόσιο με αποκλειστικότητα στην παραγωγή - μεταφορά - διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, ενταγμένη σε δημόσιο φορέα ενέργειας.

«Αυτή η απάνθρωπη και βάρβαρη αντιμετώπιση δείχνει την τύχη που επιφυλάσσει το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ για τους εργαζόμενους και μετά την κρίση και για τις επιχειρήσεις που βγάζουν δισεκατομμύρια κέρδη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ που απαιτεί την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων. Και ξεκαθαρίζει: «Η απειθαρχία και η ανυπακοή στις επιταγές του κεφαλαίου και των κομμάτων του, της ΕΕ, η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πολιτική που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση σε όφελος των εργαζομένων και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ