Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Επιδρομή μαοϊκών σε αστυνομική βάση

ΚΑΛΚΟΥΤΑ.--

Νέα αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικής βάσης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα μαοϊκοί αντάρτες στο ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, με αποτέλεσμα 25 αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 100 μαοϊκοί επιτέθηκαν στην αστυνομική βάση εισβάλλοντας με μηχανές και αυτοκίνητα και ανοίγοντας πυρ εναντίον των αστυνομικών, σε μία «επίδειξη δύναμης» και χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν να σταλεί ένα μήνυμα ισχύος στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι οι μαοϊκοί διατηρούν παρουσία σε 20 από τα 28 κρατίδια της Ινδίας και μετρούν περίπου 20.000 μαχητές.

Το ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) καταδίκασε την επίθεση ζητώντας μεγαλύτερη εγρήγορση από την κυβέρνηση, η οποία είχε διατάξει και επιχείρηση εναντίον των ανταρτών, στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς όπως φαίνεται ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ακόμα 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στην πόλη Πούνα της Ινδίας, το Σάββατο, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε φούρνο. Η ινδική αστυνομία εξακολουθεί τις έρευνες χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, εικάζοντας ότι πρόκειται για δράση «μουσουλμάνων ανταρτών», ενώ και αυτή η επίθεση καταδικάστηκε από το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) με ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ