Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κάτω τα χέρια απ' το συνδικάτο μας

Η χτεσινή σύσκεψη απολυμένων μετατράπηκε σε πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Η ανάγκη έντασης της πάλης για την υπεράσπιση της εργασίας και συνολικά των δικαιωμάτων τους μαζί με το ταξικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας αναδείχθηκε στη χτεσινή σύσκεψη απολυμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, που έγινε στο φόντο της έντασης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κλαδικού συνδικάτου για την καλύτερη οργάνωση της πάλης απέναντι στην προσπάθεια των μεγαλοξενοδόχων να διαμορφώσουν, ενόψει της νέας σεζόν, συνθήκες αυξημένης κερδοφορίας μέσα από το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η σύσκεψη μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, σπίλωσης και συκοφάντησης του ταξικού σωματείου, καταλήγοντας μπροστά από το «Corfu Palace».

Χτες, έγινε συνάντηση με τη διοίκηση ενός από τα ξενοδοχεία του ομίλου «Aquis», όπου ξεκαθαρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι πάλευαν και θα παλεύουν συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο, ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους. Επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν «τσιμπούν» στους ελιγμούς της εργοδοσίας. Την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης των εργαζομένων επιβεβαίωσε και η στάση της εργοδοσίας, που είπε ότι θα επανεξετάσει τις 20 απολύσεις που έχει ανακοινώσει. Δε δεσμεύτηκε για την ανάκλησή τους, ούτε για την καταβολή των απλήρωτων υπερωριών.

Συμβάλλοντας δε στη συντήρηση του κλίματος τρομοκράτησης η εργοδοσία μεταβίβασε τις ευθύνες για τη μήνυση που υποβλήθηκε - πέρα από το εξώδικο - σε βάρος του προέδρου του ταξικού σωματείου, Σταμάτη Πελάη, στον διευθυντή ξενοδοχειακής της μονάδας. Σε αυτές τις άθλιες εργοδοτικές πρακτικές σε βάρος της διοίκησης του ταξικού σωματείου, τις οποίες καταδεικνύουν και με επιστολή τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ομίλου «Aquis» και που συνάδουν με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματά τους, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας απαντούν με κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 24 του Φλεβάρη μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ