Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Υποπτη παρτίδα λιαστής ντομάτας

Υποπτο φορτίο λιαστής ντομάτας τουρκικής προέλευσης που ενδέχεται να είναι «μολυσμένη», εντοπίστηκε στο τελωνείο της Λάρισας. Το φορτίο εντοπίστηκε όταν ένας μεταποιητής ειδοποίησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας καθώς στο Τελωνείο βρισκόταν προς εκτελωνισμό ένας τόνος λιαστής ντομάτας από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν δείγμα το οποίο απεστάλη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για τον απαραίτητο έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι πάνω από το 95% των εισαγωγών λιαστής ντομάτας γίνεται από την Τουρκία.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στη Γαλλία πριν από μερικές εβδομάδες και αφορά σε παρτίδες που διανεμήθηκαν από τον Οκτώβρη έως και τα τέλη του περασμένου Γενάρη. Στη Γαλλία έχουν ήδη προσβληθεί 55 άτομα, με ηπατίτιδα Α εκ των οποίων τα 27 έχουν νοσηλευθεί. Την περασμένη εβδομάδα κατασχέθηκαν στη Γαλλία ποσότητες ντομάτας μολυσμένες με τον ιό της ηπατίτιδας Α.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν υπήρχε χτες επίσημη ενημέρωση και ανεπισήμως αναφερόταν από γνωρίζοντες το θέμα πως δεν έχει εντοπιστεί τίποτα ύποπτο μέχρι τώρα και πως γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ