Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Από το χαιρετισμό του Γ. Πέρρου

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Πέρρος από την Εκτελεστική Γραμματεία του: «Εκ μέρους του ΠΑΜΕ χαιρετίζουμε και θεωρούμε πολύ σοβαρό γεγονός, που πρέπει να μας γεμίσει αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, τη δημιουργία του αγωνιστικού πόλου στο χώρο των ΕΒΕ. Μας αναλογεί μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι - και δεν υπερβάλλουμε - εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων, αυτοαπασχολούμενων ακουμπάει πάνω μας και ζητάει πολλά από εμάς. Επόμενα, δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, δεν πρέπει να αποτύχουμε και είμαστε σίγουροι ότι δε θα αποτύχουμε σε αυτή την επιλογή που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας».

«Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, εσάς, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε - αφού συζητήσουμε - μορφές κοινής πάλης, κοινής δράσης. Γιατί πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι υπάρχει κοινό συμφέρον για κοινή πάλη ενάντια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Για το ΠΑΜΕ, για το ταξικό εργατικό κίνημα, ο απεγκλωβισμός από την επιρροή της αστικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, αποτελεί κομμάτι της ταξικής πάλης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ομως, η συγκέντρωση δυνάμεων, η κοινωνική συμμαχία, είναι ο μόνος δρόμος, είναι η μόνη επιλογή για να χτυπηθούν τα μονοπώλια, να χτυπηθεί η κερδοφορία τους και στο διά ταύτα, ένα μονάχα πρέπει να έχουμε στόχο, να αφαιρέσουμε την εξουσία τους».

Ο συνδικαλιστής τόνισε στη συνέχεια ότι τα προβλήματα τα γέννησε η Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και έφερε τα μεγάλα μονοπώλια, το μεγάλο αντίπαλο. Μίλησε για το χτύπημα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τον «ανταγωνισμό» που αποτελεί εργαλείο του καπιταλισμού, όπου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Κατέληξε ότι για το ΠΑΜΕ, «το κύριο ζήτημα για μας είναι ποια τάξη θα είναι στην εξουσία και το θέτουμε σε ολόκληρη την εργατική τάξη, σε ολόκληρο το λαό και σε σας και στα λαϊκά στρώματα. Πρέπει να αλλάξει η τάξη στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ