Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας με το σύνθημα «φτάνει πια» και με διοργανωτές τα κόμματα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» και του κινήματος του Μοβ Λαού (Popolo Violo) που έχει θέσει ως κύριο στόχο του την παραίτηση του πρωθυπουργού, αλλά το μόνο που προτείνουν είναι η διαχείριση του καπιταλισμού.

ΜΟΣΧΑ.-- Διήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί από χτες στο Τουρκμενιστάν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ με το επίκεντρο των συνομιλιών να εστιάζεται στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

ΙΣΠΑΝΙΑ.-- Τουλάχιστον 69 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στη ρωσική μαφία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες - που είναι κυρίως Ρώσοι και κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλα - είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας, Γεωργιανός Κακαμπέρ Σουσανασβίλι.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Συμφωνία με την ομάδα «Αλου Σούνα Ουάλ Τζεμέα» του Σομαλού πολέμαρχου Μοαλίν Μοχαμούντ Σεΐχη Χασάν, υπέγραψε χτες στο Μογκαντίσου η σομαλική κυβέρνηση προσφέροντας πέντε υπουργεία, διπλωματικές θέσεις και ανώτερα πόστα σε αστυνομία και στρατό με αντάλλαγμα τη στρατιωτική υποστήριξη της ένοπλης οργάνωσης στην από καιρό σχεδιαζόμενη, επικείμενη επιχείρηση αντεπίθεσης κατά των Ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάαμπ» που δρουν στη χώρα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Νοτιοαφρικανός δικαστής καταδίκασε χτες τον Τζούλιους Μαλέμα, στέλεχος του ANC και επικεφαλής της Λίγκας Νεολαίας του κόμματος, για σεξισμό αναφορικά με τα σχόλια που έκανε σε βάρος γυναίκας που είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα για βιασμό αλλά (ο τελευταίος) αθωώθηκε στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων, επιβλήθηκε στον Μαλέμα πρόστιμο 6.700 δολαρίων που θα εξοφληθεί σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Δικαστήριο του Σίδνεϊ απήγγειλε χτες την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε 92χρονη γυναίκα, της οποίας ο 98χρονος σύζυγος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού στερείται ως σήμερα τις απολύτως στοιχειώδεις υγειονομικές εγκαταστάσεις (αποχέτευση, τρεχούμενο πόσιμο νερό) αναφέρει η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Unicef. Το 2008, 5,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, δηλαδή 1,8 δισεκατομμύρια περισσότεροι από το 1990.

ΚΑΪΡΟ.-- Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ χριστιανών κοπτών και μουσουλμάνων, στην επαρχία Μέρσα Ματρούχ, στη βόρεια Αίγυπτο, κατά τις οποίες 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 20 συνελήφθησαν και 3 σπίτια πυρπολήθηκαν. Ολα ξεκίνησαν όταν μουσουλμάνοι άρχισαν να λιθοβολούν χριστιανούς κόπτες οικοδόμους, πιστεύοντας ότι χτίζουν εκκλησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ