Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για συμπληρωματικό «πακέτο» μέτρων

Τις ανατροπές σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό ανέδειξε σαν αιχμή ο Α. Σαμαράς, μιλώντας χτες στις Βρυξέλλες

Συμπληρωματικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, στο όνομα της διασφάλισης της «κοινοτικής αλληλεγγύης», πρότεινε από τις Βρυξέλλες ο Α. Σαμαράς.

Κινούμενος στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ και του ΕΚΟΦΙΝ και βάζοντας πλάτες για να επιταχυνθούν οι αντιλαϊκές «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», που είναι συναποφασισμένες με την ΕΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ αξιοποίησε την παρουσία του στην «έδρα» της ΕΕ για να στείλει μήνυμα για την «ανάγκη» λήψης επιπρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων.

Μιλώντας χτες σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Α. Σαμαράς ανέδειξε, όπως δήλωσε αργότερα, δύο ζητήματα: Πρώτο «την ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους».

Δεύτερο και σημαντικότερο «την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της αγοράς και της οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό». Είναι ευνόητο ότι το βάρος πέφτει στο δεύτερο ζήτημα και στην κατεύθυνση αυτή εξάλλου κινείται η ηγεσία της ΝΔ, προβάλλοντας διαρκώς την ανάγκη λήψης 23 μέτρων - ανάσες για το κεφάλαιο και ενθαρρύνοντας το σάρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι «ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία» από την ΕΕ για τη στήριξη της Ελλάδας, γεγονός που προκύπτει από τη συνομιλία που είχε με τους «ομοϊδεάτες» υπουργούς Οικονομικών. Οι τελευταίοι εξέφρασαν, όπως είπε, την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται «ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης», αλλά εκτίμησε ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα και η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται». Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος, σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, είναι «να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Την επόμενη βδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κληθεί από την Α. Μέρκελ να παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στην οποία συμμετέχουν και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ