Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήνονται συμφωνίες στα μέτρα του ΝΑΤΟ

-- Είμαστε δεύτεροι στην ΕΕ σε εξοπλισμούς, μιλάμε για τεράστια ποσά. Ποια είναι η θέση σας σε αυτό;

-- Εμείς είμαστε εναντίον των εξοπλισμών που έχουν επιθετικό χαρακτήρα. Δηλαδή που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και όλων αυτών των στρατιωτικών μηχανισμών που στήνει η ΕΕ. Και πρέπει να σας πω ότι η ΕΕ έχει ήδη στρατιωτικοποιηθεί και προωθεί τους εξοπλισμούς όταν δεν μπορεί με δήθεν ειρηνικά μέσα να ελέγξει τις αγορές, να το κάνει και με πολεμικές επιχειρήσεις. Και εκπαιδεύει μάλιστα και ξένους στρατούς και σε άλλες χώρες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Οι εξοπλισμοί δεν γίνονται για να βγάλουν λεφτά οι βιομηχανίες, όπως λέγεται. Βεβαίως οι βιομηχανίες όπλων κερδίζουν. Οι εξοπλισμοί γίνονται ακριβώς για να γίνουν πολεμικές επιχειρήσεις στη διανομή των αγορών και οι στρατοί οι οποίοι στήνονται είναι για να χρησιμοποιηθούν εναντίον των λαϊκών κινημάτων.

Το λέω αυτό γιατί στη χώρα μας, αυτοί που αντιτίθενται στους εξοπλισμούς αντιτίθενται για οικονομικούς σκοπούς. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός σκοπός. Και τέλος όταν π.χ. «ψήνονται» συμφωνίες μέσα από τις οποίες ελληνικό έδαφος εκχωρείται στο ΝΑΤΟ και η άμυνα της χώρας περιορίζεται εντός συνόρων, την ίδια ώρα αγοράζονται φρεγάτες, διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα, για ποιο σκοπό; Για να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι μια ευσταλής χώρα, έτοιμη να συμπολεμήσει με τους άλλους ιμπεριαλιστές όπου χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα κομμάτι των αγορών για τους Ελληνες επιχειρηματίες ή για τις επιχειρήσεις γενικά που δρουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικής σύνθεσης. Και γι' αυτό εμείς είμαστε ριζικά αντίθετοι με τους εξοπλισμούς. Και για οικονομικούς λόγους αλλά και για πολιτικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ