Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να τραβήξει το δικό του δρόμο

-- Αν τελείωνε η Σύνοδος Κορυφής και δεν είχε παρθεί καμία απόφαση, αυτή η μεικτή στήριξη, πώς θα ήταν τα πράγματα;

-- Θα ήταν πιο δύσκολα για τις τράπεζες, γιατί αυτή η απόφαση που πάρθηκε, κυρίως η απόφαση του κ. Τρισέ, είναι μία απόφαση η οποία διευκολύνει τις τράπεζες να παίρνουν τα ελληνικά ομόλογα και να τα καταθέτουν στην ευρωπαϊκή τράπεζα και να παίρνουν δάνεια. Οι τράπεζες τα θέλουν τα δάνεια για να δανείσουν τους επιχειρηματίες ή να λύσουν και δικά τους προβλήματα επενδυτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι το ζήτημα.

Κανένα μέτρο δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού ή στην αποτροπή της επιδείνωσης των προβλημάτων του. Εχουμε επίσης και την πολιτική απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία είναι μια πολιτική απόφαση χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, αλλά που θα λειτουργεί ως συνεχής πολιτικός εκβιασμός ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και όλοι μαζί εναντίον των λαών. Δηλαδή: Θέλετε να πάρετε οικονομική βοήθεια; Ωραία, καινούρια μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών. Γι' αυτό ακριβώς δεν μπορεί να βρει κανείς τη λύση στους ανταγωνισμούς μεταξύ τους και στις κοινές - με ή χωρίς εισαγωγικά - αποφάσεις.

Ο λαός πρέπει να τραβήξει το δικό του δρόμο και να δώσει τη μάχη στο δικό του γήπεδο. Δεν μπορεί να έχει κανένα σημείο επαφής με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των καπιταλιστών, των ιμπεριαλιστών. Και μόνο η συνειδητοποίηση του χάσματος, που χωρίζει τους λαούς από την ΕΕ και γενικότερα τον ιμπεριαλισμό, και μόνο αυτή η συνειδητοποίηση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση των λαών, βεβαίως και του ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ