Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέος «εθνικός στόχος» η μη προσφυγή στο ΔΝΤ!

Επιβεβαιώνεται ότι ο «μηχανισμός στήριξης» που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα εργαλείο για τον εκβιασμό του λαού

Η πάση θυσία αποτροπή της προσφυγής στο ΔΝΤ είναι ο νέος «εθνικός» στόχος που επικαλείται ο πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να ζητήσει συστράτευση και συναίνεση γύρω από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για να αποφευχθεί η ύφεση και να τονωθεί η αγορά, δηλαδή η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε τις ενστάσεις του γύρω από τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του «μηχανισμού στήριξης» που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εκτίμησε ότι «εάν λειτουργήσει το σχέδιο βοήθειας θα μας πάει στο ΔΝΤ». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «μια δεύτερη ανάγνωση αυτής της λύσης, της μεικτής λύσης, που υποδεικνύει το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, δείχνει ότι ουσιαστικά αυτή η λύση θα μας πάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Παίζοντας με το ψευτοδίλημμα «ΕΕ ή ΔΝΤ», περιέγραψε με μελανά χρώματα τη «συνταγή» του ΔΝΤ, επικαλούμενος τις καταστροφικές συνέπειες που υπήρξαν στις χώρες όπου εφαρμόστηκε (Βαλτική, Λατινική Αμερική).

Παράλληλα άσκησε κριτική στον Γ. Παπανδρέου επειδή, όπως εκτιμά η ΝΔ, η «πολιτική μπλόφα» του με τις συνεχείς επικλήσεις του ΔΝΤ γύρισε ανάποδα και λειτούργησε ως μπούμερανγκ. «Ο πρωθυπουργός επιχείρησε μια πολιτική μπλόφα, κάνοντας επίκληση (με δηλώσεις, που έκανε πριν τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών) της απειλής προσφυγής στο ΔΝΤ. Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η επίκληση περί ΔΝΤ να γυρίσει ανάποδα, να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ και, αυτή τη στιγμή, με την απόφαση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, να μπαίνει σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πλαίσιο αναζήτησης λύσεως, ένας εξωευρωπαϊκός παράγοντας, όπως είναι το ΔΝΤ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ «ευρωπαϊκών λύσεων», ενώ κράτησε αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού σε αυτή την κρίσιμη φάση».

Στο διά ταύτα, «πάρτε μέτρα»

Το «διά ταύτα» όμως των διαπιστώσεων της ΝΔ είναι ότι πρέπει να ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου «η χώρα μας να σταθεί μόνη της στα πόδια της, να διευθετήσει τα προβλήματά της, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουμε σε αυτό το σχέδιο βοηθείας». Η γραμμή συναίνεσης και στήριξης του «εθνικού» ταξικού μετώπου υπέρ της πλουτοκρατίας παραμένει σταθερή και αμετακίνητη από την πλευρά της ΝΔ, παρά τα «σκληρά λόγια» προς την κυβέρνηση, που όμως έχουν ως στόχο να την πιέσουν να ακολουθήσει το «σωστό δρόμο».

Από τη σκοπιά αυτή ασκήθηκε κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «φοροεισπρακτικό» και «αντιαναπτυξιακό», καθώς και ότι «στεγνώνει την αγορά». Προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει επί της αρχής, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα ψηφίσει ορισμένα άρθρα, όπως η φορολογία των «οφσόρ» εταιρειών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να χτυπηθεί στην κάλπη όπως και το ΠΑΣΟΚ (2010-11-07 00:00:00.0)
Η «Δημοκρατία» τους! (2010-05-08 00:00:00.0)
Χρήμα και προνόμια στο κεφάλαιο, νέα δεινά στο λαό (2010-03-25 00:00:00.0)
Με «πατριωτικά» ιδεολογήματα η στήριξη στα μέτρα (2010-02-26 00:00:00.0)
Αναζητούν φόρμουλα για την επικείμενη Σύνοδο (2009-12-03 00:00:00.0)
Χριστιανικά... (2000-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ