Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Δυναμώνει η δράση της Επιτροπής Αγώνα

Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων από τη Βιομηχανική Ζώνη στο Κορωπί με τη στήριξη της Επιτροπής
Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων από τη Βιομηχανική Ζώνη στο Κορωπί με τη στήριξη της Επιτροπής
Επιβεβαίωση της αναγνώρισης που έχει αποκτήσει με τη δράση της η «Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου» στους εργαζόμενους της περιοχής, αποτέλεσε η σύσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο Κορωπί.

Η σύσκεψη ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη δράση της Επιτροπής, καθώς συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλά εργοστάσια της περιοχής - και ιδιαίτερα μετανάστες - που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Αλλωστε, ήδη, από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της Επιτροπής, με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις κ.ά., έχει ανοίξει «μέτωπα» σε πολλούς χώρους εργασίας, έδωσε μάχες προασπίζοντας δικαιώματα, ενώ πολλές δεκάδες εργαζόμενοι έχουν γραφτεί στα κλαδικά τους σωματεία.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Γιάννης Νάκης, εκ μέρους της Επιτροπής, αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση και την καπιταλιστική κρίση που έχει κάνει ανεξέλεγκτους τους εργοδότες. Μιλώντας ειδικότερα για τη βιομηχανική ζώνη του Κορωπίου, τόνισε ότι «αποτελεί την περιοχή που υλοποιούνται από τους εργοδότες όλα τα αντεργατικά μέτρα πριν γίνουν νόμοι. Και η λειτουργία της Επιτροπής σε μια σειρά χώρους εργασίας, όπως ΕΔΡΑΣΗ, ΜΑΡΜΟΤΕΚ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΞ, ΛΥΚΟΣ, εργοτάξιο Ογκολογικού κ.ά., συνέβαλε στο να μπει ένας φραγμός στην εργοδοτική ασυδοσία. Και αυτή η μάχη θα συνεχιστεί μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με ταυτόχρονο στόχο να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα τους, αλλά και να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση αγώνων».

Αμεσοι στόχοι της Επιτροπής, όπως ανέφερε στη συνέχεια, αποτελούν:

-- Δημιουργία εργατικού στεκιού και έκδοση εργατικού δελτίου.

-- Να βοηθηθούν οι μετανάστες να οργανωθούν στα σωματεία, διοργάνωση μαθημάτων εκμάθησης Ελληνικών και διοργάνωση γιορτής έκφρασης αλληλεγγύης.

-- Ακόμα, πρωτοβουλίες για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κορωπίου.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο Ναντίν, εργάτης σε επιχείρηση στο χώρο του Τύπου, στην περιοχή, ο οποίος, μιλώντας εκ μέρους των μεταναστών με λίγα, αλλά χαρακτηριστικά λόγια, τόνισε: «Εμείς οι μετανάστες δεν είμαστε μόνοι μας. Εχουμε στο πλευρό μας τους Ελληνες εργάτες, έχουμε μαζί μας το ΠΑΜΕ, όπως εκεί που δούλευα που ήρθαν και μας βοήθησαν να πληρωθούμε. Γι' αυτό είμαστε μαζί σας, για να παλέψουμε για ίσα δικαιώματα».

Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Γραμματείας Μεσογείων του ΠΑΜΕ, ο Μάνος Βασίλαρος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με την Επιτροπή έχει ήδη μια πλούσια δράση στους χώρους εργασίας της βιομηχανικής ζώνης του Κορωπίου στην οποία απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και η οποία ακόμα αναπτύσσεται. Γι' αυτό πρέπει η Επιτροπή να στεριώσει και να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερη δράση σταθερά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, προχωρούν σήμερα, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ», που παραμένουν για τέταρτο μήνα απλήρωτοι. Εκεί θα γίνει τριμερής συνάντηση των εργαζομένων με εκπρόσωπο του υπουργείου και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν προχωρήσει και σε κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από την πύλη των γραφείων της εταιρείας, στο Κορωπί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ