Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΣΟ
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης

Από τη σύσκεψη της Επιτροπής Νέων της ΠΣΟ
Από τη σύσκεψη της Επιτροπής Νέων της ΠΣΟ
Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την οργάνωση των αγώνων της εργαζόμενης νεολαίας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα υιοθετούν και θα προβάλλουν τις θέσεις και τα αιτήματα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), ήταν το κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε την Επιτροπή Νέων της ΠΣΟ που συνεδρίασε - για πρώτη φορά - το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή αναδείχθηκε το Νοέμβρη του 2009 στη Συνδιάσκεψη του Περού και σε αυτή συμμετέχουν νέοι συνδικαλιστές από Λ. Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες με αφορμή το γιορτασμό των 65 χρόνων της ΠΣΟ, το 16ο Συνέδριό της (τον Απρίλη του 2011 στην Αθήνα,) τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και την Παγκόσμια Μέρα Δράσης που θα οργανώσει η ΠΣΟ φέτος το Σεπτέμβρη. Ακόμα η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΠΣΟ να φτιάξουν ομάδες νέων εργαζομένων.

Τέλος, η Επιτροπή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους Ελληνες εργαζόμενους και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους εργάτες και το λαό της Ονδούρας, στους λαούς του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και στις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ