Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Με καλύτερους όρους σε νέους αγώνες

Τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου χαιρετίζει η νέα διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, που, αγνοώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και τα εμπόδια που έβαλε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, δίνοντας για ακόμα μια φορά την απόλυτη πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 2.786 εργαζόμενοι, 231 περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές και η ΔΑΣ κατέλαβε τις 13 από τις 17 έδρες.

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, η αύξηση των εδρών (1 επιπλέον) στη νέα διοίκηση, η αύξηση των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία (4 επιπλέον) και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (5 επιπλέον) «αυξάνει τις ευθύνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο μας, που καλείται σε μια εποχή ολοκληρωτικής επίθεσης πλουτοκρατίας - κυβέρνησης και των καπιταλιστικών οργανισμών (Ευρωπαϊκής Ενωση - ΔΝΤ) να οργανώσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας ενάντια σε όσους υπονομεύουν τη ζωή των παιδιών μας».

Στον αντίποδα βρέθηκε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία σημείωσε απώλεια σε ψήφους και σε έδρες (από 5 πήγε στις 4). Μάλιστα με ανακοίνωσή της, μην μπορώντας να κρύψει τον «καημό» της και επιχειρώντας να κρύψει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της γύρισαν την πλάτη, επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για «αφιλεγόμενες καλπονοθευτικές πρακτικές».

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, η ΠΑΣΚΕ «αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά τον «κυβερνητικό και εργοδοτικό της ρόλο και σε αυτές τις εκλογές, θεωρώντας τους μετανάστες και τους εργαζόμενους - μαθητές των σχολών "αγνώστου προελεύσεως μέλη" - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - θέλοντας προφανώς να αποκλείσει από το δικαίωμα ψήφου σημαντικό μέρος των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα αυτούς που στηρίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από το συνδικάτο μας. Πρόκειται για παράταξη που όχι μόνο δεν πιστεύει στην οργάνωση των εργαζομένων, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να δηλητηριάσει για δεκαετίες εργατικές συνειδήσεις με τη λογική της ταξικής συναίνεσης, των δήθεν κοινών συμφερόντων με τα αφεντικά, του μονόδρομου της ανάπτυξης - ανταγωνιστικότητας για το συμφέρον της πλουτοκρατίας».

Η νέα διοίκηση του συνδικάτου υπογραμμίζει: «Με καλύτερους όρους μπαίνουμε σε νέους, πολύμορφους αγώνες, αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιών, την ορμή των νέων, τους εκατοντάδες μετανάστες που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη δράση του συνδικάτου. Η νέα κεντρική διοίκηση, ανανεωμένη σχεδόν στο μισό της από γυναίκες, μετανάστες και νεολαίους ξεκινά με αυξημένες ευθύνες με στόχους πάλης που είναι σήμερα πιο αναγκαίοι από ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ