Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σταματά την πίστωση φαρμάκων σε πέντε Ταμεία

Στην πεπατημένη της πρακτικής να χρησιμοποιεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων ως μέσο πίεσης για τις καθυστερημένες πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων προχώρησε και χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφασίζοντας την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1η Απρίλη σε τέσσερα ταμεία (ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, Εμπορικής και Τράπεζας Πίστεως) και από 1η Μάη στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ).

Με την απόφαση αυτή η πλειοψηφία του ΦΣΑ που στηρίζεται απ' τα κόμματα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου, αρνούνται να δουν ότι η υποχρηματοδότηση των Ταμείων αποτελεί μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας. Και αντί να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει ενιαία απάντηση όσων θίγονται απ' αυτή την πολιτική με την απόφασή της στρέφεται εναντίον των ασφαλισμένων.

Στον αντίποδα κινήθηκε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποκαλυφθεί ο γενικότερος αντιλαϊκός χαρακτήρας μέρος του οποίου είναι και οι καθυστερήσεις των πληρωμών απ' τα ασφαλιστικά ταμεία που στην περίπτωση του ΦΣΑ φτάνουν στα 42,155 εκατ. ευρώ. Πρότεινε να γίνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή όσων θίγονται απ' την πολιτική της κυβέρνησης, που προχωρά στις δραματικές περικοπές με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας. Επίσης, η ΔΗΠΑΚ πρότεινε να υπάρξει πανελλαδική κινητοποίηση με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στις 19 Απρίλη 2010 θα γίνει η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ