Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον κουβανικό, παλαιστινιακό, ιρανικό λαό

Τρία ψηφίσματα αλληλεγγύης εγκρίθηκαν από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετείχαν στις εργασίες, στις 26 Μάρτη, στις Βρυξέλλες

Την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στο Σεμινάριο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών

Associated Press

Την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στο Σεμινάριο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών
Στο Σεμινάριο των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στις Βρυξέλλες, στις 26 Μάρτη, με θέμα «Ο ρόλος των κομμουνιστών στον αγώνα για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών», τα 26 κόμματα από 24 χώρες που συμμετείχαν εξέφρασαν τον προλεταριακό τους διεθνισμό εγκρίνοντας τρία ψηφίσματα αλληλεγγύης στους λαούς της Κούβας, της Παλαιστίνης και του Ιράν. Τα ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν ως εξής:

Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική καμπάνια ενάντια στην Κούβα

«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συναντηθήκαμε με αφορμή το Διεθνές Σεμινάριο με θέμα "Ο ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας", που έγινε στις Βρυξέλλες στις 26 Μάρτη 2010 απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη νέα ιμπεριαλιστική καμπάνια ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα.

Η νέα επίθεση που εξαπολύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρόσχημα το θάνατο από απεργία πείνας του Κουβανού ποινικού κατάδικου Ορλάντο Σαπάτα Ταμάγιο - παρά τις προσπάθειες των κουβανικών υπηρεσιών Υγείας να αναστρέψουν την κατάσταση της υγείας του - συνιστά προκλητική, απαράδεκτη επίθεση ενάντια στην Κούβα και το λαό της. Εντάσσεται στη γενικότερη ιμπεριαλιστική στρατηγική για την ανατροπή της επαναστατικής λαϊκής εξουσίας.

Ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε οι ΗΠΑ νομιμοποιούνται να δίνουν μαθήματα ή να κάνουν υποδείξεις στην Κούβα, πολύ περισσότερο που διαπράττουν εγκλήματα καθημερινά σε βάρος των εργαζομένων και των λαών.

Καλούμε τους λαούς να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στη Σοσιαλιστική Κούβα. Να καταδικάσουν τους εμπνευστές και υποστηρικτές του απαράδεκτου ψηφίσματος του ΕΚ και της καμπάνιας που έχουν εξαπολύσει τα μονοπωλιακά ΜΜΕ.

Να απαιτήσουν την κατάργηση της Κοινής Θέσης της ΕΕ ενάντια στην Κούβα. Να διεκδικήσουν την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ. Την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ. Να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τη Σοσιαλιστική Κούβα».

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

«Εμείς, οι μετέχοντες στο Διεθνές Σεμινάριο των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26/3 "Για το ρόλο του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος στον αγώνα για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας", εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατί για άλλη μια φορά στην Παλαιστίνη ο ισραηλινός στρατός αιματοκυλεί το λαό και τη νεολαία, που αγωνίζεται για το δίκιο τους!

Αυτή η συνεχιζόμενη προκλητική επιθετικότητα του κράτος του Ισραήλ είχε και έχει τη διαχρονική ανοιχτή ή καλυμμένη στήριξη των Αμερικανών κι Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που υποκριτικά προσπαθούν να ταυτίσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ με την ηρωική αντίσταση των λαών της περιοχής.

Από τη μεριά μας:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη της Δυτικής Οχθης και στη Γάζα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε τη διάλυση των εποικισμών, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, σύμφωνα με το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και άλλων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Παλαιστίνιων και Λιβανέζων πολιτικών κρατουμένων καθώς και των Παλαιστίνιων υπουργών και βουλευτών.

Απαιτούμε την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απ' όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, τόσο του Νοτίου Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα, και στα υψίπεδα Καφρσούμπα όσο κι από τα συριακά κατεχόμενα εδάφη του 1967 (Υψίπεδα και περιοχή του Γκολάν).

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης!».

Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν

«Εμείς, οι συμμετέχοντες στο Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 του Μάρτη "Για το ρόλο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στον αγώνα για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών", εκφράζουμε την υποστήριξή μας ειδικά στον εργαζόμενο λαό του Ιράν, άνδρες και γυναίκες, που παλεύουν τις αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης του Ιράν, που κάνει διακρίσεις ενάντια στη γυναίκα, με ιδιαίτερη αγριότητα.

Εναντιωνόμαστε σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα. Απαιτούμε: Να σταματήσουν οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις και διώξεις αυτών που παλεύουν για ελευθερία. Την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Να σταματήσουν τις επιθέσεις ενάντια σε γυναικείες οργανώσεις. Να σταματήσουν οι φυλετικές και άλλες διακρίσεις εναντίον των γυναικών, που κατοχυρώνονται με νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ