Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού είναι η απάντησή μας

Στην υποκριτική στάση της ΕΕ, που επιτίθεται στη σοσιαλιστική Κούβα στο όνομα - υποτίθεται - των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έδωσε «πληρωμένη» απάντηση το μήνυμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας, που διαβάστηκε στο σεμινάριο από τον πρέσβη της Κούβας στο Βέλγιο, Εlio Rodriguez. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Ενώ όλοι εμείς στην Κούβα γιορτάσαμε την 8η Μάρτη με τη χαρά όσων έχουμε κατακτήσει για την ισοτιμία και όσων θα βελτιώσουμε στο μέλλον για τις προκλήσεις που ακόμα έχουμε, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην Ευρώπη παλεύουν για το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά, στην ανεργία και την ελαστική εργασία. Από τα 490 εκατ. κατοίκους της ΕΕ, τα 80 εκατ. είναι θύματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες, ανάμεσά τους και μετανάστριες.

Πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν που δείχνουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού για τη γυναίκα: Πρόσφατα δημιουργήθηκαν ειδικά, δωρεάν κέντρα φροντίδας σε όλη τη χώρα για εγκύους με αναπνευστικά νοσήματα ή ασθενείς της νέας γρίπης Η1Ν1. Η παρέμβαση των εκπροσώπων της Κούβας ήταν ένα μόνο δείγμα που αποδεικνύει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού, σε μια χώρα που βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού ακριβώς γιατί επιλέγει αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ