Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «Βήμα» απειλεί

«

Διάσωση ή χάος»... Η άρχουσα τάξη και τα δημοσιογραφικά της φερέφωνα αρέσκονται τώρα τελευταία να απευθύνουν στο λαό τέτοια κάλπικα, κατασκευασμένα, αποπροσανατολιστικά διλήμματα. Το παραπάνω είναι ο τίτλος του άρθρου του Α. Καρακούση στο οπισθόφυλλο του χτεσινού «Βήματος» και αποδίδει απόλυτα το περιεχόμενό του. Τι λέει στους αναγνώστες του; 'Η αποδέχεστε χωρίς ούτε ένα «κιχ» τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή σας περιμένει το χάος. Πρόκειται για μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης των εργατικών λαϊκών συνειδήσεων.

Γράφει: «Η χώρα έχει μια ευκαιρία διάσωσης, αυτή είναι τώρα (...) αν αποτύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ομαλά (...) με την αποτυχία και την πτώχευση (...) χάνονται τα πάντα, μόνο ζημιές καταμετρούνται, τα δικαιώματα και τα όποια κέρδη, προσωπικά και εταιρικά, σβήνουν και βεβαίως χάνεται η κανονικότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει (...) παρά μόνο πολιτικό και κοινωνικό χάος»...

Ο αρθρογράφος απηχεί το φόβο της άρχουσας τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων. Το φόβο ότι η δυσαρέσκεια και η οργή, που προκαλεί η βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, που θα βαθύνει κι άλλο, γονιμοποιούμενη απ' τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, θα γεννήσει ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, θα μετουσιωθεί σε ανειρήνευτη ταξική πάλη. Και προσπαθούν να «κατασβήσουν» τις «εστίες» με το φόβο και την τρομοκράτηση. Και το κάνουν ενίοτε με κραυγαλέα απελπισμένο τρόπο. Οπως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος που επισείει τον μπαμπούλα του «χάους», υπενθυμίζοντας το Δεκέμβρη του 2008. Τις προβοκάτσιες και τους προβοκάτορες των μηχανισμών του ιμπεριαλισμού και του αστικού κράτους. Γράφει: «Αλλά και τα κόμματα της αριστεράς δεν θα μείνουν αλώβητα, θα πληγωθούν και αυτά όπως πληγώθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008, όταν επικράτησαν στους δρόμους οι ασύνταχτοι και αδιαμεσολάβητοι (...) σε μια εκδοχή κατάρρευσης των πάντων θα είναι περισσότεροι και πιο επιθετικοί (...) είναι αυτό το σενάριο του απόλυτου χάους...».

Δηλαδή: 'Η απόλυτη στήριξη στην εφαρμοζόμενη πολιτική ή απόλυτο χάος με κουκουλοφόρους να σπάνε και να καίνε ανεξέλεγκτοι! Τι θέλει να πει ο ...ποιητής; Μας απειλεί ότι αν δεν σκύψουμε τα κεφάλια, κάποιοι - όπως έκαναν τον Δεκέμβρη του 2008 - θα αμολήσουν τα μαντρόσκυλά τους με τις κουκούλες και τα ρόπαλα ξανά στους δρόμους της Αθήνας; Απειλεί το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με νέες προβοκάτσιες σαν αυτή που εκτυλίχτηκε τον Δεκέμβρη του 2008;

Ομως, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των προβοκατόρων τότε, χιλιάδες λαού πλημμύριζαν τις μέρες εκείνες τους δρόμους της Αθήνας, συγκροτώντας μεγαλειώδεις και καλά περιφρουρημένες διαδηλώσεις. Συνεπώς η απειλή του είναι «καμένο χαρτί». Το εργατικό λαϊκό κίνημα ξέρει να περιφρουρείται από κάθε είδους προβοκάτορες. Δεν τους φοβάται. Δε χαμπαριάζει από τέτοιες απειλές. Ο αποφασισμένος, συσπειρωμένος λαός μπορεί να γίνει ποτάμι ορμητικό που να παρασύρει στο διάβα του και τους προβοκάτορες και όποιον άλλο απ' όποια θέση υπηρετεί το κεφάλαιο. Εχει ασύλληπτη δύναμη, πρέπει να την ενεργοποιήσει. Αγνοώντας όσους, όπως ο αρθρογράφος του «Βήματος», κάνουν ό,τι μπορούν για τη διάσωση των κερδών της πλουτοκρατίας. Πυκνώνοντας τις γραμμές του κινήματος και παλεύοντας για τη διάσωση τη δική του και των παιδιών του απ' την πτώχευση και την εξαθλίωση, για να μην ξεβραστεί σαν ναυάγιο σε έρημο, αποψιλωμένη από δικαιώματα και κατακτήσεις.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ