Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
ΟΧΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων μας

Στο Πάντειο περιόδευσε χτες ο Γραμματέας της ΚΝΕ

«Σ' αυτή την εξόρμηση δε θέλουμε να εξηγήσουμε τα μέτρα - που έχει και αυτό την αναγκαιότητά του - αλλά ο κόσμος τα καταλαβαίνει γιατί αρχίζει και τα ζει στη ζωή του. Θέλουμε να συζητήσουμε για τη διέξοδο που υπάρχει, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όταν κοινωνικοποιηθούν τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα πλοία, οι υποδομές, η γη. Οταν υπάρξει κεντρικός, πανεθνικός σχεδιασμός, μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Πολύ περισσότερο όμως, θέλουμε να μεταφέρουμε το κλίμα αισιοδοξίας και το μαχητικό πνεύμα που συναντήσαμε στον απεργιακό αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό το απεργιακό πνεύμα πρέπει να μπολιαστεί, να ισχυροποιηθεί ακόμα παραπάνω στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας και κύρια στη μεγάλη μάχη, τη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ στις 21 και 22 Απρίλη».

Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, κάλεσε χτες φοιτητές και εργαζόμενους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο να πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αθήνας, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, τους χώρους σπουδών: «Η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου να πάρουν το μήνυμα, να ακούσουν το μεγάλο "Οχι" του λαού στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων του».

Γιατί «έξω αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα σφαγείο», υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης. «Είναι ένα σφαγείο δικαιωμάτων. Μέτρα εξαγγέλλονται και ψηφίζονται στη Βουλή, το ένα μετά το άλλο. Η κουβέντα για το πόσο έπεσαν ή ανέβηκαν τα σπρεντ δε μας αφορά. Το κουβεντιάζουν γιατί δεν μπορούν να έρθουν και να σου πουν ότι για την κερδοφορία μιας χούφτας ανθρώπων σφαγιάζονται ο μισθός σου, η σύνταξη του πατέρα σου, το δικαίωμά σου στις σπουδές, το πτυχίο σου γίνεται μπακαλόχαρτο. Πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός, να μην κοιτάμε τα πράγματα από τις τηλεοράσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ