Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Πολιτική εξυπηρέτησης των πολυεθνικών

Αλλη μια επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ ότι με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο ελληνικός λαός χρυσοπλήρωσε το C4I, το οποίο ωστόσο δε δούλεψε κατά τη διάρκεια των αγώνων, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά του υπήρξε προϊόν πολιτικής «εξυπηρέτησης» συγκεκριμένων πολυεθνικών συμφερόντων.

Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, ο Δ. Ρηγογιάννης που διατέλεσε τεχνικός σύμβουλος για το C4I και συγκεκριμένα για το σύστημα (CDSS), που ήταν «η καρδιά του», είπε ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «όχι μόνο δε λειτούργησε, αλλά τραγικά δε λειτούργησε αφού έπεφτε συνέχεια το σύστημα».

Ανέφερε ότι μετά το 2004 και την 5η τροποποίηση της σύμβασης - που ήταν και η πιο μεγάλη - το CDSS άλλαξε ριζικά και μεταφέρθηκε στην ευθύνη της ΖΗΜΕΝΣ για να το υλοποιήσει. Με λεπτομερείς τεχνικούς όρους περιέγραψε μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία οι προδιαγραφές του συστήματος έμπαιναν σύμφωνα με τις επιθυμίες των διάφορων εταιρειών και χαρακτηριστικά είπε: «Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα τέτοιο έργο με προμηθευτές που ο καθένας καλύπτει τα συμφέροντά του, χωρίς να έχουμε προσυμφωνήσει το πώς θα υλοποιήσουμε αυτά τα συστήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ