Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει αστυνομική παρουσία στα γραφεία της

Η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική εισβολή αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στα γραφεία του ΚΚΕ, το βράδυ της Τρίτη 13 Απρίλη, με πρόσχημα την έρευνα για απώλεια προσωπικών και υπηρεσιακών αντικειμένων αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός έχασε το όπλο του και στη συνέχεια, μαζί με συναδέλφους του, άρχισαν να το αναζητούν κάνοντας έρευνες σε διάφορα πιθανά σημεία, ακόμη και σε σπίτια, θεωρώντας ότι κάποιος μπορεί να το βρήκε και να το «μάζεψε». Στο πλαίσιο αυτής της «έρευνας», αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, με πολιτικά, μπήκε στα γραφεία του ΚΚΕ και ζήτησε να ερευνήσει το χώρο.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ και άλλα στελέχη του Κόμματος απομάκρυναν τον αστυνομικό και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς. Σε επικοινωνία του «Ρ» με την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε ότι υπήρξε τέτοιο συμβάν. Αρνήθηκε δηλαδή ότι αστυνομικός έχασε το όπλο του ή κάποιο άλλο υπηρεσιακό αντικείμενο, πολύ περισσότερο ότι έγινε έρευνα για τον εντοπισμό του. Το γεγονός και η εξέλιξή του γεννούν πολλά ερωτηματικά.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική εισβολή στα γραφεία του ΚΚΕ και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες αν δεν καταδικαστούν και δεν αντιμετωπιστούν αμέσως με την εμφάνισή τους, τότε ενισχύουν την νοοτροπία που επικρατεί στην αστυνομία με ευθύνη του κράτους, αυτή δηλαδή του νταή αστυνομικού που με το έτσι θέλω νομίζει ότι μπορεί να εισβάλλει όπου θέλει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ