Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν είμαστε καύσιμο στη μηχανή της πλουτοκρατίας»

Αντιδράσεις ταξικών συνδικάτων και άλλων μαζικών αγωνιστικών φορέων

«Καλούμε τους οικοδόμους να μη δεχτούν να γίνουν το καύσιμο στη μηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στη μηχανή που ζητάει συνέχεια όλο και νέο αίμα για να κινεί τον οδοστρωτήρα που λιώνει τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα», σημειώνει με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Τα μέτρα παίρνονται για να διευκολύνουν το κεφάλαιο να αυγατίσει τα κέρδη του. Δε θα είναι τα τελευταία, θα φέρουν και άλλα, πιο επώδυνα, αν το εργατικό κίνημα δε σηκώσει το μπόι του, αν δεν απαλλαχτεί από κόμματα και πολιτικές που στηρίζουν τα συμφέροντα των δυνάμεων του κεφαλαίου. Αν η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν αντικατασταθεί από την ανάπτυξη που στο κέντρο της προσοχής της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων σημειώνει πως κατακρεουργείται ό,τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. «Με τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, τα τριήμερα και τετραήμερα εργασίας που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, παλιοί και νέοι, θα υποχρεωθούμε να δουλεύουμε περισσότερο από 40 χρόνια για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα και αυτήν τη σύνταξη της εξαθλίωσης, δηλαδή τα 360 ευρώ».

Η ΠΑΣΕΒΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για την απόκρουση της νέας επίθεσης. Επισημαίνει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι να διευκολύνουν τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών, που απολαμβάνουν νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Στόχος τους, τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ, είναι οι φτηνοί εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι χρεοκοπημένοι αυτοαπασχολούμενοι, που θα βολεύονται με προνοιακά επιδόματα αντί για συντάξεις, με υποβαθμισμένες παροχές υγείας, στα πρότυπα της σημερινής ασφάλισης του ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ