Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
«Να καταργηθούν οι κάμερες παρακολούθησης τώρα!»

Ανακοίνωση, με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Την κατάπτυστη και υπαγορευμένη από την κυβέρνηση γνωμοδότηση της «Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» που επιτρέπει γενικευμένη και ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση καμερών παρακολούθησης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καταγγέλλει στο λαό και τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Καλεί το λαό να αντισταθεί στον ογκούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην κρατική και εργοδοτική βία, καταστολή και τρομοκρατία. Να απαιτήσει και επιβάλει την κατάργηση των καμεροχαφιέδων.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη γνωμοδότηση της λεγόμενης "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη για γενικευμένη και ουσιαστικά ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση των καμερών παρακολούθησης τόσο στους δημόσιους, όσο και σε ιδιωτικούς και εργασιακούς χώρους, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Σηματοδοτεί μιαν ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που υιοθετεί με την κατάπτυστη γνωμοδότησή της η λεγόμενη "ανεξάρτητη" Αρχή, κινείται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν της προηγούμενης της ΝΔ, στα πλαίσια των γενικότερων αντιλαϊκών αποφάσεων που έχουν ληφθεί και από την ΕΕ, για την τρομοκράτηση, την καταστολή και τη χειραγώγηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, την παραπέρα συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Αποκαλύπτεται επιπλέον ακόμη πιο καθαρά ότι οι λεγόμενες "Ανεξάρτητες Αρχές" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόσθετο εργαλείο του αστικού κράτους που χρησιμοποιεί ως "άλλοθι" η εκάστοτε κυβέρνηση, για τη νομιμοποίηση στη λαϊκή συνείδηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η γνωμοδότηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η, άνευ προηγουμένου, καθολική αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, με στόχο να υποχρεωθεί να πληρώσει αυτός τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Και παράλληλα σε μια περίοδο που το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα ανασυντάσσεται, οργανώνει τη δική του αντεπίθεση για την απόκρουση των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η λεγόμενη "Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα", παρέχει πρόθυμη "χείρα βοηθείας" σε αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της: Τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την αναβάθμιση των κρατικών και εργοδοτικών μηχανισμών τρομοκρατίας και καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ιδιαίτερα μάλιστα στους χώρους δουλειάς.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει στους εργαζομένους, το λαό, τα συνδικάτα, τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις, το νομικό κόσμο, την κατάπτυστη αυτή, υπαγορευμένη από την κυβέρνηση, γνωμοδότηση της "ανεξάρτητης" Αρχής. Τους καλεί να αντισταθούν, να δυναμώσουν τη δικής τους αντεπίθεση πιο αποφασιστικά και οργανωμένα, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Να υψώσουν με τον αγώνα τους φραγμό στον ογκούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης, την κρατική και εργοδοτική βία, καταστολή και τρομοκρατία.

Να απαιτήσουν και να επιβάλουν την κατάργηση των καμερών παρακολούθησης τώρα!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε γενικευμένη χρήση χαφιεδοκαμερών (2010-12-04 00:00:00.0)
Επιμένει στα μέτρα που χτυπούν το λαϊκό κίνημα (2009-07-30 00:00:00.0)
Στόχος ο «εχθρός λαός» (2009-07-11 00:00:00.0)
Αθωώθηκε πάλι για τις κάμερες παρακολούθησης (2008-09-25 00:00:00.0)
Κάλυψε απόλυτα την επικίνδυνη γνωμοδότηση Σανιδά (2007-11-20 00:00:00.0)
Να ξηλωθούν όλοι τώρα (2005-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ