Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Πιέσεις για τερματισμό ... λόγω ηφαιστειακού νέφους

ΠΑΡΙΣΙ.--

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούσαν, χτες, από το πρωί σε όλες τις γαλλικές πόλεις και κυρίως στο νότο, οι σιδηροδρομικοί προκειμένου ν' αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 6 Απρίλη. Τις κινητοποιήσεις έχουν καλέσει οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι CGT και SudRail, οι οποίες εκπροσωπούν, με βάση τις τελευταίες κλαδικές εκλογές, το 57% των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Στις χτεσινές συνελεύσεις, ο επικεφαλής της CGT των σιδηροδρομικών, Ντιντιέ Λε Ρεστ, εισηγήθηκε «προσωρινό τερματισμό» των κινητοποιήσεων «μέχρις ότου να προχωρήσουν κάπως οι συνομιλίες που τελικά δέχτηκε η διοίκηση της εταιρείας στη βάση των αιτημάτων των απεργών». Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση εγκατάλειψη των σχεδίων «αναδιάρθρωσης» της εταιρείας, τα οποία έχουν μειώσει κατά 22.000 τις θέσεις εργασίας στον κλάδο την τελευταία 7ετία (αναμένονται και άλλες περικοπές), επιδεινώνοντας τραγικά τις συνθήκες εργασίας, και άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 νέων εργαζομένων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν τα στελέχη της CGT να προβληματίζονται για τον αντίκτυπο που έχει στη γαλλική κοινή γνώμη η απεργία, την ώρα που πληθαίνουν οι εκκλήσεις για συνεισφορά των σιδηροδρομικών στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των εκατομμυρίων επιβατών των αερομεταφορών, εξαιτίας της ηφαιστειακής σκόνης, και αυτός να είναι και ο λόγος της τοποθέτησης του Λε Ρεστ. Πόσο μάλλον που η κυβέρνηση Σαρκοζί ξεκίνησε, ήδη, από το Σαββατοκύριακο μια συντονισμένη επίθεση, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι θα μπορούσε ν' αντιμετωπιστεί ευκολότερα το ζήτημα των εγκλωβισμένων στα αεροδρόμια, χωρίς να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω, αν συνεργάζονταν οι σιδηροδρομικοί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ