Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΡΓΙΖΙΑ
Προωθούνται θεσμικές «μεταρρυθμίσεις»

ΜΠΙΣΚΕΚ.--

Σχέδιο θεσμικών «φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων» και διεξαγωγή «ελεύθερων» προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη ή στις αρχές Οκτώβρη παρουσίασε χτες η νέα κυβέρνηση της Κιργιζίας, ισχυριζόμενη πως στοχεύει στην αύξηση της διαφάνειας και της δημοκρατίας στη χώρα.

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μεταβίβαση εξουσιών απ' τον πρόεδρο στο κοινοβούλιο και τη διεύρυνση των μελών της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής με αξιωματούχους του ΟΗΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Νωρίτερα προχτές σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπισκέκ περιορισμένα επεισόδια ανάμεσα σε περίπου 1.000 εξαγριωμένους υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ και την αστυνομία. Στη διάρκεια των συγκρούσεων πυρπολήθηκαν τρία περιπολικά της αστυνομίας, ενώ αξιωματούχος της νέας κυβέρνησης ισχυρίστηκε πως η κατάσταση είναι πλήρως «υπό έλεγχο». Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο ανατραπείς πρόεδρος Κουρμανέκ Μπακίεφ που βρισκόταν στο Καζακστάν, αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ