Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανακοίνωση υποψήφιου πρυτανικού σχήματος

Την κάθοδό του στις πρυτανικές εκλογές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το υποψήφιο σχήμα με τίτλο «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ» και υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γιώργο Μαργαρίτη.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου αντανακλά τα όσα συμβαίνουν γενικότερα στην ελληνική κοινωνία. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η χώρα, η ανεξαρτησία της δέχονται μία πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση από τις δυνάμεις της αγοράς και της επιχειρηματικότητας», τονίζεται σε ανακοίνωση της «Πανεπιστημιακής Αγωνιστικής Παρέμβασης ΑΠΘ». «Οι πρυτανικές αρχές, συνεχίζει η ανακοίνωση, οφείλουν να αντιστέκονται στην επίθεση αυτή, να αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποδόμηση των Πανεπιστημίων και να μην αρκούνται στα διαχειριστικά καθήκοντα. Αντίθετα οφείλουν να πρωτοστατούν και να συσπειρώνουν την πανεπιστημιακή κοινότητα για την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Καλούμε τα μέλη ΔΕΠ, τους ερευνητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα».

Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις του σχήματος «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ» είναι οι: Νίκος Νικολάου, καθηγητής Γεωπονικής Σχολής, Ελευθερία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γιώργος Τσακλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ