Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συμπλέει με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται σε βάρος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων για να βγει αλώβητη η πλουτοκρατία από την οικονομική κρίση, βρίσκονται οι προτάσεις που κατέθεσε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, για τη δήθεν αντιμετώπιση των επιπτώσεων που αυτή έχει στο δήμο. Προβάλλοντας τη θέση «να βάλουμε ο καθένας το μερίδιο που μπορεί», η διοίκηση του δήμου επαναβεβαίωσε τον προσανατολισμό της, όπως αυτός εκφράζεται και στην πολιτική που ασκεί όλα αυτά τα χρόνια, υπέρ των περικοπών σε κοινωνικές παροχές και θέσεις εργασίας, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και των αυξήσεων σε ανταποδοτικά τέλη.

Πολιτική που συμπορεύεται με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς τα μέτρα που πρότεινε χτες η Διοίκηση του δήμου αναγνωρίζουν ως αναγκαιότητα τη νέα μείωση στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων και γενικά τις περικοπές. Ζητείται δε, αν χρειαστεί, να χρεωθεί εκ νέου ο δήμος, με τη λήψη δανείου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξυπηρέτηση των άμεσων και επιτακτικών αναγκών του.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Μ. Δανδουλάκης, η εισήγηση που παρουσίασε ο δήμαρχος ξεκινά με το δεδομένο ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική περικοπών στην οποία πρέπει να προσαρμοστεί ο δήμος από τη μία πλευρά και από την άλλη δέχεται ότι λίγο ως πολύ ευθυνόμαστε όλοι για την κρίση. Οταν, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, η κερδοφορία του τραπεζικού, εφοπλιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου καλά κρατεί.

Στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στους εργαζόμενους αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Στ. Λάμπρου, συμπληρώνοντας πως «παραμένουν άθικτα τα κεκτημένα του κεφαλαίου». Υπογράμμισε πως αναμένονται νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές του δήμου και απολύσεις. Για του λόγου το αληθές, χτες έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια 710 προσλήψεις με σύμβαση έργου στο δήμο, οι οποίες θα γίνουν στην καθαριότητα, όταν όλες σχεδόν οι υπηρεσίες του είναι στελεχωμένες με συμβασιούχους, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στο δρόμο.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συναφθεί «σύμφωνο εσωτερικής κοινωνικής σταθερότητας». Και πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200, ώστε ό,τι περισσέψει να δοθεί ως ξεροκόμματο σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας...

Στο μεταξύ, τόσο η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΝ εστίασαν στο δάνειο, αν πρέπει και κάτω από ποιους όρους να παρθεί, συνηγορώντας έτσι σε μια διαχειριστική λογική της υπάρχουσας πολιτικής.

«Χρειάζεται μια άλλη δημοτική πολιτική που να απαιτεί μόνιμη δουλειά, δημοτικές υπηρεσίες ικανές να προσφέρουν στους δημότες ό,τι έχουν ανάγκη», τόνισε ο Μ. Δανδουλάκης, συμπληρώνοντας ότι τέτοια πολιτική βούληση από τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ