Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνη λύση η ανάκαμψη του εργατικού κινήματος

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: `Η παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε. Επομένως, οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το δίλημμα και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος. Γιατί μόνο αυτή η ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού θα οδηγήσουν οι διαβουλεύσεις η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε: «Η τρόικα με το που μπήκε στο υπουργείο Οικονομίας άνοιξε το εξής ζήτημα: Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, γι' αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό. Με αυτό ασχολείται το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη. Με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων, με το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Από εκεί και πέρα ό,τι και να δώσουν, σημαίνει ότι θα δεσμεύσουν με ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ