Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ
Ολόπλευρη παρέμβαση ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία

Δόθηκε αταλάντευτα νύχτα και μέρα

Στην Αθήνα
Στην Αθήνα
Με την ίδια αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και ολόκληρη τη χτεσινή μέρα η μάχη της περιφρούρησης της 48ωρης απεργίας. Μια μάχη που παρά τη λυσσαλέα και συντονισμένη επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και αστικών ΜΜΕ στέφθηκε με επιτυχία. Τη σημασία και την αναγκαιότητα της μάχης αναδείκνυαν με συνεχή τους τηλεφωνήματα και εργαζόμενοι που απευθύνονταν στο ΠΑΜΕ.

Ετσι, και χτες, στον κλάδο των οικοδόμων «νεκρά» παρέμειναν μεγάλα εργοτάξια στην Αττική όπως για παράδειγμα το λατομείο στη Σαλαμίνα, το εργοτάξιο των ΕΛΠΕ στην Πετρόλα, καθώς και εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, στα εργοτάξια του ΑΚΤΩΡΑ στα Σπάτα, στο εργοτάξιο του ογκολογικού νοσοκομείου, της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΛΚΟ, κ.λπ. Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης και έξω από μεγάλες βιομηχανίες, όπως οι «ΝΕΣΤΛΕ», «ΕΒΓΑ», «ΦΑΓΕ», «ΔΕΛΤΑ», «ΤASTY». Κλειστές παρέμειναν για 48 ώρες φαρμακοβιομηχανίες όπως οι «Λαβιφάρμ», «Γερολυμάτος», «Κλέβα» και «Γκαπ».

Απεργιακό «λουκέτο» μπήκε από το χάραμα σε (Κλωστοϋφαντουργία - Δέρμα - Ιματισμό) «Φίντεξπορτ», «Πεταλούδα», «Φειδά» και «Μπουρνάζο», (Τύπο - Χαρτί), «ΣΟΦΤΕΞ», «Χρυσανθακόπουλο», «Ματσούκη», «Κοσκινίδη» και «Βιβλιοσυνεργατική», (Μέταλλο) «Καούσης» - «ΕΔΡΑΣΗ» - «Μαλτέζος».

Στο εργοτάξιο του ΙΚΕΑ, στα Γιάννενα, οι εργάτες έφυγαν απαντώντας στην προσπάθεια τρομοκράτησης
Στο εργοτάξιο του ΙΚΕΑ, στα Γιάννενα, οι εργάτες έφυγαν απαντώντας στην προσπάθεια τρομοκράτησης
Οι ταξικές δυνάμεις στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία τσάκισαν κάθε προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός (π.χ. η εργοδοσία του ΧΙΛΤΟΝ που προσπαθούσε να βάλει για δουλειά «εξτρατζήδες»), αλλά και να επιβληθεί η εργοδοτική τρομοκρατία, δίνοντας τη μάχη μέρα και νύχτα έξω από τις εισόδους των ξενοδοχείων «Αθενς Πλάζα», «Κινγκ Τζόρτζ», «Μεγάλη Βρετάνια», «Λίδρα Μάριοτ», «Χίλτον» και «Μετροπόλιταν». Κατεβασμένα έμειναν τα ρολά και τη δεύτερη μέρα της απεργίας στα πολυκαταστήματα «Αττικα» και «Νότος Γκάλερι», στα σούπερ μάρκετ «Λιντλ» στα Πατήσια και «Ατλάντικ» στην Πατησίων όπου οι απεργιακές φρουρές από το εμπόριο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί.

Εφυγαν για να πάνε στην απεργιακή διαδήλωση

Στα Γιάννενα, το εργοτάξιο κατασκευής πολυεθνικής αλυσίδας καταστημάτων (ΙΚΕΑ) με 70 περίπου εργαζόμενους δε λειτούργησε. Η δυναμική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων τσάκισε τις προκλήσεις εργολάβων που παρουσία και της αστυνομίας προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις και στην νομαρχία που έμεινε κλειστή. Στην φαρμακαποθήκη EPIRUSFARM οι εργαζόμενοι απήργησαν καθολικά, στήνοντας παράλληλα περιφρούρηση και βοηθώντας τους συναδέλφους τους στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ να πράξουν το ίδιο.

Στο Θριάσιο έξω από τη πύλη του εργοταξίου των ΕΛΠΕ στα έργα επέκτασης του διυλιστηρίου της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ βρέθηκαν και τις δύο μέρες ομάδες περιφρούρησης, όπως και στις εγκαταστάσεις της ΝΟΥΝΟΥ αλλά και στα εργοτάξια των δήμων του Θριασίου.

Απάντηση στην τρομοκρατία

Απάντηση πήραν και οι επιθέσεις των τραμπούκων της επιχείρησης «ΙΝΤΕΡΚΟΜ ΦΟΥΝΤΣ», στη Λάρισα, όπου επιτέθηκαν με αυτοκίνητο, χυδαίες βρισιές και απειλές στις φρουρές της περιφρούρησης. Ανάλογη τραμπούκικη τακτική ακολούθησε και η εργοδοσία της επιχείρησης «Χαλβαδοποιία Ολυμπος», (ιδιοκτησίας Παπαγιάννη), στέλνοντας απεργοσπάστες να βρίζουν χυδαία τους συνδικαλιστές της περιφρούρησης και να τους απειλούν ότι θα τους πατήσουν με τα αυτοκίνητά τους.

Στην τρομοκρατία κατέφυγε κι η διοίκηση των «Λιντλ», ενοχλημένη από τη δράση του επιχειρησιακού σωματείου και τη συσπείρωση σ' αυτό. Χτες το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικοί στην περιφρούρηση στο κατάστημα «ΛΙΝΤΛ» στα Πατήσια, σύμφωνα με τους οποίους, η εργοδοσία κατέθεσε νωρίς το πρωί μήνυση σε δυο μέλη της διοίκησης και ένα ενεργό μέλος του σωματείου, τους οποίους και έψαχναν! Μάλιστα, επειδή δεν τους βρήκαν εκεί «περιόδευσαν» και σε άλλους χώρους στην Αθήνα, όπου δινόταν η μάχη της περιφρούρησης, ψάχνοντάς τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη της απεργιακής φρουράς από το πρωί (2021-06-12 00:00:00.0)
Στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς (2021-05-08 00:00:00.0)
Νέκρωσαν τα μεγάλα γιαπιά στην Αττική (2018-06-09 00:00:00.0)
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι στην απεργία (2011-06-29 00:00:00.0)
Στο ταξικό τείχος προσέκρουσαν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί (2009-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ