Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Stage με άλλο όνομα

Να αποκρύψει πίσω από την ...αλλαγή ονομασίας την εκμετάλλευση χιλιάδων νέων ανθρώπων, που στέλνονται με κρατικά προγράμματα, ως «μαθητευόμενοι» - υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι στους ιδιώτες προσπαθεί η κυβέρνηση.

Απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, ο υφυπουργός Απασχόλησης χαρακτήρισε ως μέτρο υποστήριξης των ανέργων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας το πρόγραμμα «Μία αρχή μία ευκαιρία», που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζεται. Και πρόσθεσε ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με τα προγράμματα "stage". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 16 έως 25 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας».

Για «καταδικαστική παγίωση της μερικής προσωρινής απασχόλησης και της υπερεκμετάλλευσης και της χρηματοδότησης των ιδιωτών για να φτιάξουν θέσεις εργασίας» έκανε λόγο ανταπαντώντας η Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας πως «θα πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος από την τσέπη του το χρήμα που θα πάει στον ιδιώτη για να πάρει τον δεκαεξάρη να του κάνει τη δουλειά για επτά μήνες». Και μάλιστα «σε δεκαεξάρηδες και δεκαεπτάρηδες που έχουν αφήσει το σχολείο και που όφειλαν να μην έχουν αφήσει το σχολείο εάν υπήρχαν οι συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ