Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Σήμαναν ξεσηκωμό!

Στη Νάουσα
Στη Νάουσα
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, απάντησε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στο αντεργατικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του. Παντού, μαζί με τους εργάτες και τους υπάλληλους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πήραν τη θέση τους και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Κοζάνη, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Βέροια, Ορμύλια Χαλκιδικής, Δράμα, Αλεξανδρούπολη.

Πρωτόγνωρα μαζική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση στη Νάουσα, με ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή των άνεργων κλωστοϋφαντουργών, αλλά και των εργαζομένων στο εργοστάσιο του «Μπουτάρη», τους πυροσβέστες και τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους οικοδόμους, αλλά και τους ΕΒΕ που έκλεισαν τα καταστήματά τους μέχρι το μεσημέρι.

Στις Σέρρες, οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ από νωρίς το πρωί απέκλεισαν το ΤΕΙ, και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα δικαστήρια όπου δικάζονταν οι 11 κάτοικοι του Παλαιόκαστρου που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΥ στην περιοχή Νεράιδα.

Στην Ξάνθη πριν από τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του καταστήματος «HONDOS».

Στην Καβάλα, δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Οι ναυτεργάτες απέκλεισαν τους καταπέλτες των πλοίων από τη μεριά της Θάσου και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το Λιμάνι της Κεραμωτής. Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε χτες, παρά τη λυσσασμένη αντίδραση των εφοπλιστών. Στο ενδιάμεσο πραγματοποιήθηκε η μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ