Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακός αποκλεισμός στην Κρήτη

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Απεργιακό αποκλεισμό σε εργοστάσια, γιαπιά, πολυκαταστήματα κ.τ.λ. επέβαλαν οι εργάτες και στην Κρήτη, με τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Στο Ηράκλειο από τις 5 το πρωί οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν τις τρεις εισόδους της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΒΙΠΕ) παρατάσσοντας κατά μήκος των δρόμων ανθρώπινες αλυσίδες με πανό του ΠΑΜΕ και αυτοκίνητα. Τα περισσότερα εργοστάσια έμειναν κλειστά. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία των οικοδόμων (ξεπέρασε το 80%), με αποτέλεσμα να νεκρώσουν οικοδομές και μεγάλα εργοτάξια. Η πλειοψηφία των μεγάλων Πολυκαταστημάτων δε λειτούργησε. Επίσης, μεγάλη συμμετοχή στην απεργία υπήρξε και στο χώρο του Δημοσίου. Στη συγκέντρωση που ακολούθησε στη Νομαρχία όλα έδειχναν από νωρίς ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε όταν σιγά - σιγά στο χώρο άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι από κάθε κλάδο με πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα με κεντρικό το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Η συμμετοχή νέων εργαζομένων από εργοστάσια, οικοδομές, ξενοδοχεία, το εμπόριο, σχολεία και νεολαία που πρώτη φορά κατέβαινε σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ φανέρωνε τη δυναμική της απεργιακής συγκέντρωσης αλλά και του αγώνα συνολικά. Ξεχωριστή, για μια ακόμη φορά, στη συγκέντρωση ήταν η συμμετοχή με δικό τους μπλοκ των απολυμένων συμβασιούχων της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και φοιτητών σπουδαστών με πανό του ΜΑΣ.

Στα Χανιά από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές βρέθηκαν έξω από σχολικά συγκροτήματα, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, έξω από το πολυκατάστημα «ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ», όπου την Τρίτη απολύθηκε εργαζόμενος ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων η επιχείρηση πρόκειται να απολύσει και άλλους στα πλαίσια περικοπής προσωπικού. Επίσης στο σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ αποτρέποντας τη λειτουργία του. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Νέα Καταστήματα ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος» στο κέντρο της πόλης όπου και αυτό τελικά παρέμεινε κλειστό.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ είχαμε ακόμα σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα.

Στο Ρέθυμνο οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν Σούπερ Μάρκετ της πόλης, ενώ στην Ιεράπετρα κλειστό παρέμεινε το εργοτάξιο του Δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέκρωσαν» οι χώροι δουλειάς (2011-12-02 00:00:00.0)
Με πορείες και συγκεντρώσεις (2011-06-16 00:00:00.0)
Με κυρίαρχο σύνθημα την αντεπίθεση (2008-12-11 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο το μήνυμα από στεριά και θάλασσα (2007-03-30 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα της απεργίας (2005-02-27 00:00:00.0)
Εδωσαν τη μάχη της απεργίας (2003-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ