Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ακόμα χωρίς αγγειογράφο

Μόνο το 1/3 των εξετάσεων του 2007 γίνονται σήμερα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καρδιοπαθείς που χρειάζεται να νοσηλευτούν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αφού καθυστερεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του απαραίτητου ψηφιακού αγγειογράφου.

Το θέμα έφερε την Τρίτη στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου και η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου στην απάντησή της αρκέστηκε σε γενικότητες και σε διαπιστώσεις της κατάστασης. Είπε ότι ο διαγωνισμός εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας ένστασης που έκανε κάποια εταιρεία που έχασε την προμήθεια του έργου και ανέφερε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η αγορά του αγγειογράφου. Ισχυρίστηκε δε, ότι προχωρούν κανονικά στο χώρο της Υγείας οι προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί για φέτος.

Οι διαπιστώσεις για το πρόβλημα, είπε η Β. Νικολαΐδου, δεν αρκούν και είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοια ζητήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Με τέτοιες καταστάσεις, συνέχισε, υπονομεύεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και ευνοούνται οι ιδιώτες, είναι χαρακτηριστικό ότι και στη Νίκαια τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πληθαίνουν σαν μανιτάρια. Λόγω της έλλειψης του ψηφιακού αγγειογράφου, είπε η βουλευτής, σήμερα δε γίνεται ούτε το 1/3 των σχετικών εξετάσεων που γίνονταν το 2007. Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και είπε ότι στο νοσοκομείο Νίκαιας από τις 2.093 οργανικές θέσεις είναι κενές οι 452.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ